Sallent farà una consulta per decidir el futur del viver d'empreses

Es podrà triar entre la construcció d'un edifici públic o la urbanització d'un espai que amplia la travessia del teatre

Redacció
03 de setembre del 2013
L'edifici del carrer del Cos numero 20 de Sallent s'ha enderrocat d'acord amb el projecte de construcció d'un edifici públic destinat a viver d'empreses.
 
Durant l'estiu, aquest enderroc ha permès veure una nova perspectiva de l'espai que ocupava aquest edifici, permetent una visió que uneix dues places del centre del poble. En aquest sentit des de diversos àmbits socials s'ha proposat no construir el nou edifici, i dedicar aquest espai a ampliar i reformar les places existents de la Verdura i Anselm Clavé.
 
Davant aquesta possibilitat l'equip de govern sallentí ha optat per organitzar una consulta popular sobre el futur d'aquest espai, posant sobre la taula les diferents opcions possibles, els costos i les utilitats per tal que sigui la població qui decideixi quina és l'opció més idònia.
 
Les dues opcions seran les següents: 
  • Construcció d'un edifici públic: en aquest moment l'Ajuntament de Sallent té el 100% del finançament garantit per a la construcció d'un edifici de 3 plantes, destinat al servei de promoció econòmica de l'Ajuntament, sala de formació i conferències, i viver d'empreses.
  • Urbanització d'un espai que amplia la travessia del teatre, dóna amplitud i reordena les places de la Verdura i Anselm Clavé. Aquesta nova urbanització seria finançada amb recursos municipals.
Així, el consistori sol·licitarà autorització a la Generalitat de Catalunya per tal de poder tirar endavant aquesta consulta a la població, per aquest tema de competència municipal. 
 
El plenari del proper dia 23 de setembre, portarà a aprovació la convocatòria de la consulta, obrint un termini per poder informar a la població sobre les diverses opcions possibles.
 
La consulta que es portarà a terme el proper 15 de desembre, tindrà la possibilitat durant unes setmanes abans de rebre vots electrònics a través de la plataforma We Decide, que ja ha utilitzat l'Ajuntament de Sallent per decidir quina sol·licitud d'inversions es feia a la Generalitat de Catalunya.
 
Segons l'alcalde de Sallent, David Saldoni: "hem pres aquesta decisió perquè considerem viables les dues possibilitats, un cop hem vist l'edifici a terra, hem considerat important conèixer l'opinió dels ciutadans. Si s'opta per no construir l'edifici en aquest indret, podríem demanar als fons FEDER un canvi d'ubicació, però ens han manifestat que és complicat, aleshores hauríem de renunciar i tornar-ho a sol·licitar en una possible pròxima convocatòria".
 
L'Ajuntament de Sallent, considera que l'enderroc de l'edifici que hi havia al carrer del cos numero 20, s'havia de tirar endavant de totes formes, atesa la mala situació estructural en què es trobava, i ara donada la resposta manifestada per diferents col·lectius de la població, es considera positiu donar la veu al poble, per prendre la decisió final.
 
La regidora de participació ciutadana, Rosa Argelaguet, considera que: "Es voluntat d'aquest equip de govern donar veu als ciutadans, explicar bé les coses que fem i demanar a la nostra població que s'impliqui. Des de fa temps que intentem explicar a la població el treball que portem a terme des de l'Ajuntament, en aquest sentit ja s'han fet dues exposicions públiques del pla d'actuació municipal i del pressupost. Ja es va fer una primera consulta per tal de decidir quin projecte portàvem a terme dins del PUOSC. S'enceta un camí que crec que hem d'anar impulsant i fer de la participació ciutadana una manera de treballar".