El Castell de Focs uneix la festa i la solidaritat

L'espectacle piromusical s'emmarca dins la iniciativa de Solidarifesta

Gemma Palà
02 de setembre del 2013
El Castell de focs es va fer aquest diumenge.
El Castell de focs es va fer aquest diumenge. | Jordi Preñanosa
El Castell de focs es va fer aquest diumenge. Foto: Jordi Preñanosa

Si existeix un esdeveniment de la Festa Major de Manresa que aglutini a gent de totes les edats, aquest és sens dubte el Castell de Focs que, a més, és l'acte més multitudinari de la Festa. Enguany ha estat la Pirotècnica Igual l'empresa encarregada de fer viure una nit màgica a totes aquelles persones que volien gaudir del tradicional espectacle piromusical.
 
La novetat d'aquest any ha estat la iniciativa per part de l'Ajuntament de Manresa, Creu Roja, Càritas i la Fundació Rosa Oriol de recaptar diners per tal d'ajudar a cobrir la totalitat del tiquet de menjador dels infants becats pel programa d'ajuts d'aquelles escoles de primària de Manresa. Durant l'espera prèvia a l'espectacle piromusical, s'anava recordant per megafonia la possibilitat de col·laborar en la recaptació. 
 
El Castell de Focs va tenir una durada aproximada de vint minuts i, com cada any, va començar amb estricte puntualitat a les 22.00. Un Parc de l'Agulla ple a vessar on no va faltar distracció per aquelles persones que esperaven des de feia hores els focs, sobretot pels més petits, que van gaudir dels inflables muntats al Parc. El Castell de Focs es va iniciar amb cançons tranquil·les per, seguidament, donar un toc més enèrgic i culminar amb la traca final, aquest cop, a diferència de l'any passat, sense estelada.


Castell de focs de la Festa Major de Manresa. Vídeo: Jordi Preñanosa