Seu a la fresca, principal novetat de Festa Major

Al Parc de la basílica hi cantaran Luna Cohen la nit de divendres i Miquel Abras la de dissabte, on es podrà sopar a base de tapes i hui haurà tasts de vins i gintònics

Redacció
29 d'agost del 2013
Luna Cohen serà al Seu a la fresca divendres a la nit
Luna Cohen serà al Seu a la fresca divendres a la nit
Luna Cohen serà al Seu a la fresca divendres a la nit

Una de les principals novetats d'aquesta Festa Major de Manresa es viurà les nits del divendres i dissabte a les 10 de la nit al Parc de la Seu, amb Seu a la fresca, que inclouen els concerts de Luna Cohen i de Miquel Abras, i on es podrà sopar a base de tapes a preus assequibles i hi haurà tasts de vins i gintònics, a banda d'altres mostres que es podran veure en el replà de la basílica.
 
Divendres amb Luna Cohen
Divendres a la nit, la cantant i compositora Luna Cohen, una de les principals representants de la música de Brasil a Catalunya, mostrarà la versió més intimista de l'imaginari brasiler sense renunciar, però, al ritme ni a la força expressiva d'altres propostes que du entre mans.
 
Luna canta amb veu sentida, vellutada i elegant, arraulida pel saber fer dels seus companys de viatge, genis de l'escena de la música negra a Barcelona.
 
La música del trio de Luna Cohen proposa un encontre entre la MPB i la bossa nova, la samba tradicional i els accents més contemporanis de la geografia musical brasilera; de la tradició del pioner Ary Barroso al pop alegre de Djavan, de Vinicius de Moraes i Antonio Carlos Jobim al no menys tòtem Dorival Caymí. Tot plegat, des de la subtilesa, la sensualitat i el suggeriment.
 
Durant la nit de divendres, al Seu a la fresca hi haurà tast de vins i degustació de tapes, així com un tast de cigarrets electrònics a càrrec de Fumstop.
 
Dissabte amb Miquel Abras
La nit de dissabte comptarà amb Miquel Abras, que enguany ha publicat "Equilibris impossibles", un disc ple d'energia i noves melodies. Va ser durant els mesos de desembre de 2011 i gener de 2012 que el músic bisbalenc va gravar als estudis itinerants Paracetamol el seu quart disc d'estudi. "Equilibiris impossibles" suposa una ruptura estilística respecte els anteriors discos. L'amor, que era l'eix central dels tres primers treballs ("Entre mil vidres trencats", 2006; "M'agrada sentir el que tu sents", 2008 i "Temps de zel", 2010) queda enrere i les històries quotidianes guanyen un pes important en aquest disc que també es caracteritza per la recerca d'un nou so, de la mà de Jaume Pla (Mazoni) com a productor.
 
Miquel Abras és un dels artistes amb més repercussió dins de l'escena musical catalana. Ha actuat en escenaris arreu del nostre país i ha guanyat els premis més prestigiosos, entre els quals el Premi Enderrock 2011, el Disc Català de l'Any de Ràdio4 2009 o el Sona9 2005.
 
Durant la nit de dissabte es farà un tast de gintònics i es podrà continuar degustant tapes.