Moià celebra la tradicional Festa de l'Arbre Fruiter

En commemoració del 150è aniversari del naixement de Francesc Viñas i del 80è de la seva mort

CIC Moià
18 d'agost del 2013
Moment de la plantació de dos arbres a la plaça del Carreró.
Moment de la plantació de dos arbres a la plaça del Carreró. | CIC Moià
Moment de la plantació de dos arbres a la plaça del Carreró. Foto: CIC Moià

Dissabte va tenir lloc durant la tradicional Festa de l'Arbre Fruiter de Moià que cada any es celebra el 17 d'agost, en commemoració del 150è aniversari del naixement de Francesc Viñas i del 80è de la seva mort, presidida per Carlus Padrisa, director artístic de La Fura dels Baus, nascut a Moià, on encara hi té la seva mare.
 
A la tarda el President de la Festa i representants de les entitats locals i altres convidats van ser rebuts a l'Ajuntament i durant la recepció van signar en el llibre d'honor. Tot i que durant la tarda el temps amenaçava pluja -i per això no van sortir els gegants- encapçalats pels grallers i el Pollo, des de l'Ajuntament totes les Autoritats i convidats es van dirigir pel carrer del Forn a la plaça del Carreró a fer la tradicional plantada de dos arbres, per part del president de la festa.
 
A continuació i com que queia alguna gota i el temps continuava insegur, es va decidir arriscar i la mateixa comitiva d'autoritats i molta gent va continuar a peu cap el Parc, on havia de celebrar-se l'acte. En arribar es va haver d'esperar mitja hora a que deixés de ploure per començar l'acte.
 
Enguany es tractava de la 108a Festa de l'Arbre Fruiter i d'homenatge a la vellesa. Tot i que a causa de la pluja el programa es van haver de canviar els emplaçaments d'algunes actuacions, el programa es va poder complir.
 
El músic Baltasar Fonts va fer una peça en homenatge a Viñas, l'Assemblea Local de la Creu Roja, amb motiu del seu centenari, va rebre el premi Francesc Viñas a la virtut i el civisme. Seguidament es va fer el lliurament de premis del Concurs de Dibuix Infantil Miquel Lerin – Maria Vilardell. I l'acte va finalitzar amb l'homenatge a la Vellesa i l'actuació de l'Escola Municipal de Dansa i interpretació de l'Himne de l'Arbre Fruiter a càrrec de la Coral.
Arxivat a