La Mostra de Cultura Popular de Moià homenatja Josefina Pons

L'acte s'ha dut a terme a l'església parroquial per l'amenaça de pluja

CIC Moià
18 d'agost del 2013
La mostra es va celebrar a l'església parroquial de Moià.
La mostra es va celebrar a l'església parroquial de Moià. | CIC Moià
La mostra es va celebrar a l'església parroquial de Moià. Foto: CIC Moià

La IV Mostra de Cultura Popular de Moià es va celebrar divendres a l'església parroquial a causa de l'amenaça de pluja, amb una Cobla Sabadell que ha portat a terme totes les seves actuacions. La mostra s'ha dividit en dues parts. Inicialment han ballat El ball de Veguers i l'Agrupació Sardanista de Moià, sumant-se també a l'homenatge, ha ballat la Sardana Nupcial del moianès Just Renom i amb lletra de Josefina Pons.
 
Desprès d'aquest inici amb danses tradicionals catalanes, s'ha seguit amb un homenatge a la poetessa Josefina Pons, morta aquest mateix any. Josefina Pons havia estat una gran poetessa que havia guanyat diversos premis i havia estat sempre molt lligada a la cultura popular, com a directora de l'Esbart Joventut Dansaire de Moià. En l'homenatge han dansat antics components de l'esbart que ella havia dirigit i s'han recitat alguns dels seus poemes.
 
L'Església s'ha omplert i tot el públic ha gaudit de valent. El ball de rams final, que normalment el balla tot el públic assistent, en aquest cas, per respecte al lloc, només ha estat interpretat per la Cobla. I la ballada de Sardanes que seguia també a la Mostra, s'ha programat per fer-la a continuació a la sala polivalent de Les Faixes, per evitar les inclemències del temps.


Els Veguers de Sant Joan Evangelista. Vídeo: CIC Moià


Sardana nupcial. Vídeo: CIC Moià


La Farandola. Vídeo: CIC Moià


La Verema. Vídeo: CIC Moià


Galop de Panderetes. Vídeo: CIC Moià
Arxivat a