Un hostaler i un mosso fora de servei cacen dos lladres de bicicletes

Els fets van passar a la porta del Racó de la Masia, quan dos joves es van endur la bicicleta d'una turista de la porta de l'establiment i el propietari del restaurant va sortir empaitant-lo

Pere Fontanals
15 d'agost del 2013
La resistència i la sort també existeixen quan es tracta de redimir accions delictives. Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge passat poc després de les 8 del matí, un jove de 22 anys i un de 16 que havien acabat de sostreure una bicicleta a la porta del restaurant el Racó de la Masia a la Baixada dels Drets de Manresa.
 
Els fets van passar diumenge sobre les 8 del matí quan quatre turistes holandesos van baixar de les habitacions que té el mateix establiment amb la intenció d'esmorzar i seguir el seu camí cap a una altra destinació en bicicleta. Les bicicletes van quedar fora del restaurant, sense lligar, però a la seva vista. Mentre eren a l'establiment, van entrar dos joves que van demanar per anar als serveis, i en sortir, una de les turistes va veure com un dels joves prenia una bicicleta i s'escapava pedalant direcció Via Sant Ignasi direcció oposada al riu. El jove que l'acompanyava ja portava una bicicleta anterior.
 
En veure això, la turista va sortir corrents darrera seu, i el propietari del Racó de la Masia també fins que la va superar en la cursa, però els joves pedalant cada vegada se separaven més d'ell, fins que va fer aturar un motorista, que després d'explicar-li la situació el va muntar darrera i van empaitar els nois fins arribar a la seva alçada a mig carrer Viladordis.
 
En veure's superats, els nois van llençar les bicicletes i van continuar la fugida a peu, però poc després van ser interceptats. En aquest punt, la sorpresa de l'hostaler va ser comprovar com el motorista avisava per mòbil els Mossos, parlava amb comandància, i a la poca estona arribava una patrulla de la Policia catalana per practicar les detencions. Sense saber-ho, el propietari del Racó de la Masia havia aturat un motorista que es tractava d'un mosso fora de servei.
 
Els quatre turistes holandesos van poder seguir les seves vacances en bicicleta, molt agraïts amb la perseverança de qui els havia servit les habitacions per passar la nit i l'esmorzar de l'endemà.