Neonazis de Sant Vicenç provoquen aldarulls a Vacarisses

Els enfrontaments van obligar a la intervenció dels Mossos i de la Policia Local i es fan tres detencions

Joan Manel Oller
04 d'agost del 2013
Els vacarissencs ja es podran remullar des d'aquest dissabte
Els vacarissencs ja es podran remullar des d'aquest dissabte | A.V.
Els vacarissencs ja es podran remullar des d'aquest dissabte Foto: A.V.

La tarda de dijous es van produir aldarulls amb grups d'estètica neonazi a la piscina de Vacarisses, segons han explicat les fonts consultades per La Torre . Des dels Mossos es fila més prim i s'apunta que en cap moment es pot parlar de racisme i que no duien cap tipus de símbologia de caire hitlerià.

El succés es produeix en els dies de la Festa Major. Els fets van acabar amb la detenció de tres persones, dos menors i un major d'edat, als que s'ha imputat per amenaces vers gent que hi havia a la piscina. Un quart -jove- encara no ha estat identificat, però no es descarta fer-ho en els propers dies.

Les fonts consultades per La Torre apunten que un resident de Vacarisses, conegut per la seva ideologia neonazi, i amics seus vinguts de Sant Vicenç, van anar a la piscina. Un es va banyar i el socorrista li va cridar l'atenció. A partir d'aquí, va créixer la tensió i el grup va començar a llençar cendrers i cadires i altres tipus de material i es va encarar amb el propietari del bar. Un mosso d'esquadra fora de servei va presenciar l'escena i es va posar en contacte amb altres membres del cos de seguretat i amb la Policia Local, avisats també per altres vies.  Els agents  locals van ser els primers d'arribar.

Segons les fonts consultades, els agents van detenir primer el veí de Vacarisses -fa tres anys que viu al poble, procedent de Sant Vicenç de Castellet-, després un segon i posteriorment un tercer, que havien fugit muntanya amunt.