417.000 euros per a cinc projectes del Consell Comarcal

Es portaran a terme accions per millorar el Servei de Localització Empresarial Comarcal i facilitar la consulta de dades sobre els polígons per internet

Redacció
31 de juliol del 2013
El Consell Comarcal del Bages ha aconseguit una partida de 417.000 euros de la Diputació de Barcelona per a diferents projectes en el marc de les línies de finançament de la Xarxa Barcelona Inversions 2013-2015. Les accions que es duran a terme tenen a veure amb l'ús de les TIC, l'eficiència energètica, el turisme i el desenvolupament econòmic del territori. En el camp de l'energia, el Consell potenciarà l'Agència Comarcal de l'Energia (ACE) i durà a terme la implantació d'un sistema de comptabilitat i gestió energètica i suport general i assistència en matèria d'energia als ajuntaments del Bages.
 
Servei de Localització Empresarial
El Consell Comarcal també realitzarà accions per millorar les eines i aplicacions informàtiques per assegurar el bon funcionament del Servei de Localització Empresarial Comarcal. Fins ara el servei funciona amb el personal del Consell i es vol fer un pas endavant per fer més visible la pàgina web a internet, promoure i difondre el servei i facilitar, a través de la xarxa i els dispositius mòbils, l'accés a la informació dels polígons, la cerca de noves naus i parcel·les, etc.
 
Turisme
En l'àmbit del turisme es milloraran les pàgines webs del Consell Comarcal amb la incorporació de la tecnologia schema.org en una actuació pionera a Catalunya que comptarà amb el suport de la UPC. També es treballaran aspectes com la difusió via correu electrònic de tota l'oferta d'actes turístics que es programin i es dissenyarà un aplicatius turístic a través de noves aplicacions per a mòbils.
 
Més accions
El finançament de la Diputació de Barcelona també permetrà fer realitat una extranet comarcal per millorar l'eficiència dels ajuntaments i plantejar obres a l'edifici del Consell Comarcal amb l'objectiu de millorar la seva funcionalitat i prestació de serveis i la seva eficiència energètica.