S'amplia l'horari de les terrasses del primer tram del Passeig

Del 26 de juliol a l'11 de setembre podran obrir fins a la 1.00 h. de la matinada de diumenge a dijous; i els divendres, dissabtes i vigílies fins a les 02.00 h

Redacció
29 de juliol del 2013
L'Ajuntament de Manresa ha aprovat l'ampliació dels horaris màxims de tancament de les terrasses vinculades a establiments de restauració i als quioscos de begudes situats al primer tram del Passeig de Pere III, entre Muralla del Carme i carrer d'Àngel Guimerà.
 
Segons una resolució de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que modifica l'article 13 de l'Ordenança reguladora de les autoritzacions de terrasses de restauració i el seu mobiliari a l'espai públic, durant el període comprès entre el 26 de juliol i l'11 de setembre, aquests establiments podran tancar a la 1.00 h de la matinada de diumenge a dijous; i els divendres, dissabtes i vigílies de festiu a les 2.00 h.
 
L'horari general d'obertura de les terrasses en el període comprès entre el 23 de juny i l'11 de setembre, segons la mateixa ordenança, era fi ns ara les 1.30 h de la matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. Mitja hora més que l'horari fixat per aquests mateixos dies la resta de l'any i una hora i mitja més que l'horari general d'obertura la resta de dies, que són les 00.00 h.
 
L'Ajuntament de Manresa dóna resposta parcialment així a la petició d'ampliació d'horaris formulada oficialment pel Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages -que era més àmplia- després comparar els horaris vigents i els que demanava el Gremi, i valorar les diferents circumstàncies relacionades amb aquesta mesura, com ara l'afavoriment de l'activitat econòmica a la ciutat o les probables molèsties als veïns. A més a més, s'han analitzat els horaris de tancament de terrasses a les quatre capitals de província i a altres ciutats catalanes.