Els XI Tallers Musicals d'Avinyó arriben a la recta final

Després de tres setmanes de treball intens els Tallers Musicals culminaran amb un gran concert de cloenda a ritme de swing

Redacció
26 de juliol del 2013
Jam de Música i Cinema. Foto: Ramon Creus

Els XI Tallers Musicals d'Avinyó han arribat enguany a les 275 inscripcions i tots els concerts han quedat desbordats d'un públic lliurat a la música.
 
Del 8 al 20 de juliol es van celebrar els Cursos i Tallers familiars (Curs de música i moviment per a infants, Conjunts instrumentals i Curs de música per a Adults) que es van cloure amb un concert el passat dissabte 20 de juliol. Entre aquestes mateixes dates es van celebrar els cursos de pedagogia instrumental per a professionals de la música, reconeguts per la Universitat de Vic, el curs de tècnica vocal i una conferència sobre pedagogia instrumental en grup.
 
La setmana del 22 al 27 és la dedicada als cursos de jazz i música moderna; percussió corporal i lindy hop. Cal remarcar la bona acollida que aquests últims cursos han tingut per part dels joves i adults inscrits amb ganes de treballar el ritme, la dansa i divertir-se al mateix temps.
 
El dimecres 24 de juliol, a la tarda Horacio Fumero (reconegut contrabaixista de jazz) va impartir una Masterclass activa dirigida a tots els alumnes del curs de jazz, on van treballar temes per tocar a la jam de la mateixa nit acompanyats d'ell mateix. Aquest dijous s'ha celebrat la quarta jam, protagonitzada per At Versaris i els seus alumnes del taller de rima. 
 
Aquest divendres se celebrarà la jam vocal amb Joey Blake i Patricia Moreno i els seus alumnes de cant. Així mateix, durant la tarda Joey Blake impartirá una masterclass per a vocalistes de nivell avançat i professionals.
 
Després de tres setmanes de treball intens els Tallers Musicals culminaran aquest dissabte 27 de juliol, a les 10 de la nit al costat de l'església, amb un gran concert de cloenda a ritme de swing. Actuaran els professors, la big band dels tallers, els alumnes de cant, de percussió corporal i els de lindy hop. Prèviament s'haura realitzat un acte oficial de cloenda a la sala de plens de l'Ajuntament d'Avinyó.
 
El poble d'Avinyó acull amb bona predisposició els Tallers Musicals participant als concerts i jams i si cal col·laborant en tasques d'organització. L'organització dels tallers fa una valoració molt positiva d'aquesta onzena edició.