L'Hora del Pati del COAC s'acomiada fins al proper estiu

El nou grup El Fugitiu va posar el públic dempeus

Noèlia Roger
26 de juliol del 2013
El Fugitiu va ser l'encarregat de tancar l'Hora del Pati d'enguany.
El Fugitiu va ser l'encarregat de tancar l'Hora del Pati d'enguany. | Jordi Preñanosa
El Fugitiu va ser l'encarregat de tancar l'Hora del Pati d'enguany. Foto: Jordi Preñanosa

El 25 de juliol es va tancar el cicle de música L'Hora del Pati que organitzava el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, es feia amb una estrena mundial: El Fugitiu. Un trío (Joan Garcia, percussió, veus i guitarra; Eudald Camprubí, guitarra, veus i trompeta; Carles Badia, baix i acordió) que es presenta com a grup que fa reggae, rumba i festa. 
 
No m'allargaré en el repertori que van fer però només diré que fan cançons pròpies catalanes, plenes de crítica social i també, van tocar un popurri de cançons que van dir que els agradaven molt, com: A garrotin, a garrotan o El meu avi. Tampoc es van oblidar de fer alguna versió, La Rumba de la Llum de Remendaos col·laborant amb en Sergio Garcia i aprofitant que el seu germà Joan forma part del Fugitiu però que junts, porten Remendaos Bros Band.
 
Com a punts forts del Fugitiu, podria dir que les lletres de les seves cançons s'enganxen molt i que són molt simpàtics i tenen unes veus agradables de sentir.
 
Hi va haver molta improvisació i des del meu punt de vista, faria alguna cançó més amb trompeta i acordió. Van fer participar molt al públic tot i que era bastant tranquil i va costar una mica de fer arrencar però ho van aconseguir i a les tres últimes cançons, vam treure cadires i ballar tothom amb el pati gairebé ple.