Maria Roure i Closa fa 100 anys

Redacció
24 de juliol del 2013
Maria Roure i Closa bufant les espelmes del seu 100 aniversari.
Maria Roure i Closa bufant les espelmes del seu 100 aniversari. | AjSú
Maria Roure i Closa bufant les espelmes del seu 100 aniversari. Foto: AjSú

El departament de Benestar Social de la Generalitat va lliurar la seva Medalla Centenària a Maria Roure i Closa en un acte celebrat divendres 19 de juliol a la Residència Bell Repòs amb familiars, amics i la presència institucional de l'alcalde Josep Maria Canudas i de responsables de la Fundació Bell Repòs. L'homenatjada va néixer fa 100 anys a Palà de Torroella.
 
La Medalla va ser lliurada per Núria Sala, tècnica del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, que també va llegir una carta de la consellera, Neus Munté, adreçada a l'homenatjada.
 
En aquesta carta, la consellera de Benestar Social i Família afirma que l'atorgament de la Medalla Centenària és un "reconeixement dels valors, l'experiència, l'aprenentatge i els coneixements" acumulats al llarg de cent anys de vida. Segons Neus Munté, les persones grans són "dipositàries d'un important bagatge" que la resta de la societat ha de reconèixer i honorar.
 
L'alcalde Josep Maria Canudas va felicitar Maria Roure amb motiu del seu centenari, expressant la "satisfacció" de participar en l'acte de lliurament en nom de l'Ajuntament de Súria. Josep Maria Canudas també va fer referència a les altres persones de la vila que en els darrers anys han rebut la Medalla Centenària. Per la seva banda, el president del patronat de la Fundació Bell Repòs, Jaume Ros, va parlar de l'homenatjada com "una persona molt estimada per tots".
 
L'alcalde de Súria i el president de la Fundació Bell Repòs van lliurar sengles rams de flors a Maria Roure. També es van llegir escrits de reconeixement dels familiars i dels altres residents.
Arxivat a