L'ús de la deixalleria tindrà bonificació en la taxa d'escombraries

Els veïns de Sant Salvador de Guardiola podran tenir un descompte del 20%

Redacció
12 de juliol del 2013
L'ajuntament de Guardiola descomptarà un 20% de l'import anual de la taxa d'escombreries a un total de 221 de veïns i veïnes del poble. La bonificació, que s'aplicarà aquest 2013, és conseqüència de la campanya que es va posar en marxa a finals de l'any passat, arran de l'aprovació de les noves ordenances fiscals. Amb l'objectiu de fomentar el reciclatge de voluminosos, restes de poda i d'oli vegetal, es van editar uns carnets d'usuari de la deixalleria que calia entregar amb sis segells corresponents a les sis vegades que s'havia fet ús d'aquest servei municipal. La campanya es va tancar el 30 de juny, data fins a la qual l'ajuntament havia rebut 221 carnets. 
 
El percentatge de bonificació que s'aplicarà en el cobrament de la taxa és d'un 20% sobre un import anual de 130 euros. L'alcalde de Guardiola, Albert Miralda, considera que la resposta dels veïns ha estat bona i ha avançat que la mesura es repetirà de cara al 2014. Segons Miralda "la feina de sensibilització que ha de desenvolupar l'administració per tal de fomentar hàbits sostenibles ha d'incloure incentius que, com aquest, demostrin que la recollida selectiva aporta beneficis directes sobre les butxaques dels ciutadans, a banda dels beneficis col·lectius que obtenim com a societat". 
 
La deixalleria està oberta al públic tots els dijous, de 5 a 7 de la tarda, i els divendres, dissabtes i diumenges al matí, de 10 a 12. Aquest servei es complementa amb la deixalleria mòbil que s'instal·la cada dos diumenges, de 2/4 de 11 fins a la 1 del migdia, a la plaça del Pi. 
 
Sant Salvador de Guardiola compta amb deixelleria des de setembre de 2010 situada al polígon industrial de Salelles.