Més de 3.500 persones composen una estelada humana per a la història

Carme Forcadell, Patrícia Gabancho, Montserrat Carulla i Toni Albà han esperonat un públic entregat a la causa en l'acte de "Marxem!" a Manresa

, Manresa | 07/07/2013 a les 18:07h
Arxivat a: Política, independència, estelada humana, ANC Manresa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 07/07/2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 3.500 persones han participat a l'estelada humana de Manresa. Foto: Jordi Preñanosa

Més de 3.500 persones s'han vestit de groc o roig aquest migdia de diumenge i han arribat dels cinc extrems del Bages fins a la plaça de Crist Rei per composar una estelada humana en l'acte "Marxem!" en la més gran concentració que s'ha viscut mai a Manresa. La convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana ha convertit el centre de la ciutat en un mosaic que s'ha fotografiat des del cel amb una model d'helicòpter de quatre hèlices. Des de les 9 del matí han sortit caravanes de cotxes i motos des de tots els extrems de la comarca -Maians, Navàs, Cardona, Santa Maria d'Oló, Moià i Monistrol de Montserrat- que han arribat fins als aparcaments habilitats a diversos punts de Manresa i han fet el darrer tram a peu fins a la plaça de Crist Rei on, sobre 2/4 d'1 del migdia, i seguint les indicacions dels speackers han composat una estelada humana amb les samarretes i els barrets. Un munt d'alcaldes i cares conegudes de la comarca s'han vestit la seva samarreta per participar en l'acte.
 
Gent de tota la comarca i de comarques veïnes han ajudat a arribar a aquest èxit de convocatòria entre les actuacions de Pep Callau i Sant Arisa i els parlaments de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, Patrícia Gabancho, Montserrat Carulla i Toni Albà. L'acte també ha comptat amb la presència de la pubilla i l'hereu de Manresa, Helena López i David Garriga, i la pubilla de Catalunya, Nor Sidki. Al voltant de l'acte, als carrers del voltant, hi han hagut parades amb motius independentistes.


L'esteladahumana a Crist Rei. Vídeo: Jordi Preñanosa

COMENTARIS

Vinga ja, home!
Anònim, 07/07/2013 a les 18:42
+19
-116

3.500 persones! això no s'ho creu ni el més tontet del poble.

És tecnicament impossible ficar 3.500 persones en aquest espai, i més encara, veient aquests grossos i grosses que deambualaban per allà.

Una cosa són els càlculs desitjats, i una altra ben diferent els reals.

Desperteu del vostre somni, babaus!

Ha ha ha ha ha ha ha.Incult
Anònim, 07/07/2013 a les 19:27
Interessant
+63
-11
Mira't bé les fotos i veuràs que n'hi havien més de 3500.

Plaça de Crist Rei 50x20m=1000m2. Si comptem 4 persones per metre quadrat (veient l'atapeïemnt de les fotos potser més i tot), surten a 4000 persones...

Intenta aconseguir la mateixa quantitat de gent fent la bandera d'espanya i en parlem...

Teniu molta por nanus.. Ben aviat aquest somni se't convertirà en un malson...
No ho ha entés!
Anònim, 07/07/2013 a les 20:04
+39
-7
Nosaltres som el somni.
no,cal
Anònim, 07/07/2013 a les 20:13
+35
-6
No cal fer entendre res ni justificar els que hi erem seguirem .Com diuen a la seva terra "que sabe un burro lo que es un caramelo"
Uns quants càlculs més per a l'anònim de les 18:42
Joan, 07/07/2013 a les 20:28
+46
-7
Compto que cada franja de l'estelada està formada per entre 5 i força més persones de gruix (en alguns punts es dispara); posem que la mitjana només sigui de 6. La bandera té 9 franges (4 vermelles i 5 grogues), per tant cada línia de l'eix horitzontal tindria 6*9 = 54 persones. Suposant que la bandera fos quadrada (veient la forma de la plaça), tindria 54*54 = 2.916 persones. Si el gruix de cada franja fos de 7 persones, els mateixos càlculs donen 3.969 persones en total.

Fer quatre números dóna un resultat més precís que simplement dir que veus "molts grossos i grosses". És clar que cal tenir un nivell de matemàtiques de primària per fer això.
Componen no pas composen
Anònim, 07/07/2013 a les 21:06
+3
-3
Vegeu al DIEC on line les definicions d'aquests dos verbs: compondre i composar, i decidiu...
CALCULS
Anònim, 07/07/2013 a les 22:27
+2
-4
Sí, que hi havia gent, però no crec que arribessim a les 3500 persones com diuen.
Informo que els de la samarreta vermella, erem manresans, i els de la samarreta groga eren els dels pobles del Bages. Doncs, trobo molt trist la poca participació dels manresans.Els que feu els càlculs, ara busqueu el resultat de les quatres barres catalanes, i aquests som els manresans que hem participat. Gràcies, Bages, per ajudar-nos!!
Amb tot el respecte del món: un èxit, però amb greus errors.
Elisabeth, 07/07/2013 a les 23:28
+13
-10
No passa res. Érem menys de 3500 persones. Potser unes 1500-2000, però tot i així és un èxit, amb la calor que feia. Es nota que la gent en te ganes!

Un petit avionet-helicòpter que sobre volava la gent tot filmant... que si falla no vegis!.

Però cremar a la gent inútilment. Que fer venir alcaldes, que si en Santi Arisa, que si un saturat Toni Albà, que la Saturada d'actes Patrícia Gabancho, que la Carulla, que la Forcadell(potser per fer-li la pilota)...

I llençar els diners en anuncis... no anuncis amb arguments per la independència, que és el què fa falta, sinó anuncis per assistir a un acte que diu que marxem.

Ens mirem massa el melic. Fem masses actes perquè ens ho passem bé nosaltres i sense convèncer a ningú de la necessitat de la independència. Requerim la presència de molts famosos perquè perdin el temps i no vagin a actes més productius.

No és el camí.
Ja son ganes de córrer per a res
No anem enlloc, 08/07/2013 a les 12:33
+3
-3
Que si,que eran 3.500 persones, ni una més ni una menys. Tot un éxit. Quan desde el govern d'Espanya vegin que a Manresa s'han concentrat 3.500 persones a pasar calor segur que ens donen la independéncia. En Mariano segur que no ha dormit, el pobre.
A veure si ens informem
Ignasi, 08/07/2013 a les 12:45
+2
-4
Elisabet, aquí ningú llença els diner, els únics que ho fan són l'estat espanyol que els regala als banc i telefònica (tens telèfon mòbil, oi?) i les elèctriques (tens llum a casa, oi?).

Elisabet dius "sense convèncer a ningú". Hi ha tot un procés seriós engegat, amb especialistes (molts especialistes de diferents camps) al darrera que aposten per la viabilitat de la independència amb rigorosos i racionals arguments. Que han convençut a molta gent. Amb la independència ens anirà una mica millor, malgrat la crisi que hi continuarà sent, si és que amb la nova Catalunya independent fem un canvi de xip apostant per models que no valorin el capitalisme destraler.

A per cert, saps quants països independents hi ha al món? Tots han aconseguit la seva independència d'alguna manera, no? Potser no com nosaltres que ho farem de manera pacífica.

És la ÚNICA via possible!!!
Iván
Anònim, 08/07/2013 a les 15:35
+7
-11
A veer según las matemáticas imaginarias de los separatistas, hay más separatistas incluso que en la diada, no? Pero según las matemáticas normales, las del mundo civilizado, no llegarían ni a 2000. Pero ellos, que son totalitaristas, nazionalistas, no toleran ninguna discrepancia, y hay que obedecer, ya sabéis de lo que os hablo, no?
Molt maco - Molt Ingenu
Anònim, 08/07/2013 a les 17:16
+6
-5
Unes preguntes ben simples per reflexionar:
Us creieu que amb la vostra hipotètica independència els vostres problemes s'esfumaràn?
Què creieu que canvairà a part de que s'enfosarà l'economia, i amb això lo que queda del estat de benestar? Creieu que a partir d'ara podreu parlar i escriure en català, i no com ara que segons vosaltres sembla que tenim els tancs al carrer? Podreu possar la senyera o estelada al balcó, i no como ara que no podeu? Podreu ara fer aquest tipus d'espectacles sense por, i no com ara? Què enteneu exactament per llibertat?
Vinga ja, home!
Anònim, 08/07/2013 a les 17:18
+9
-2

Per l'anònim de les 20:28.

I si en comptes de 6, poses 5, com et surten els comptes, matemàtic? però és que ni tan sols arriba a 5 la mitjana a què et refereixes.

Uns expliquen el que volen veure, altres només el que veuen. Jo vaig passar per allà. Per cert, encara que fossin 3.500 manifestans formant la cubana, aquesta xifra representaria un 5% de la población manresana. Però com resulta que va venir una caravana de gent de la comarca en cotxes i motos. Doncs, això, que de manresans ni la meitat.

Ui, si, la por que em produeix el veure-us em fa anar a evacuar de continu. Avui ja no se quantes vegades he anat, doncs he perdut el compte.

La independència, com diuen els bons comentaristes per aquí, és impossible. Encenent espelmes i formant cubanes no aconseguireu el que no van aconseguir altres amb pistoles i centenars de morts. L'únic que si aconseguireu és enriquir als que s'aprofiten dels vostres sentiments venent senyeres, cubanes, sabatilles, xancles, coixins, ..., per la independència. En temps de crisi tan pronunciada, sempre sorgeixen els que l'aprofiten per viure a costa dels ximples que creuen en aquestes bajanades.

I a veure si respecteu els comentaris, doncs l'insult es el recurs dels ignorants.


Mes preguntes per reflexionar
Anònim, 08/07/2013 a les 17:20
+4
-2
Dèficit Fiscal: - 16.000 M EUR
Superàvit Comercial CAT - ESP: + 24.000 M EUR

Escenari de independència: CAT deixa d'aportar 16.000 M EUR a Espanya. Espanya, fa suspensió de pagaments. Catalunya perd 24.000 M EUR de superavit Comercial. Catalunya fa suspensió de pagaments.

Algú s'ho planteja? Es molt mes lògica (i viable, per cert) una bona negociació constructiva d'un sistema fiscal espanyol mes equitatiu, que una hipotètica independència, donat la inmensa relació que hi ha entre els dos subjectes.
Més preguntes
Anònim, 08/07/2013 a les 17:26
+5
-3
Com creieu que es paga el benestar social? Us ho dic, amb els impostos generats pel sector privat.
Que passaría si el sector privat perd ingresos per 24.000 M EUR? Evidentement, excepte aquells que estàn absolutament internacionalitzats, la majoria tancarien les portes. Més consequencies: Atur a tope, prestacions socials públiques a tope, caiguda d'ingresos fiscals.... Adéu Benestar Social. Ohhhhh.... El somni de la indepèndencia ha resultat ser un malson... Qui serà ara el culpable? També Madrid?
Última
Anònim, 08/07/2013 a les 17:30
+6
-2
Creieu que a la Comunitat Internacional l'interesa la nostra independència? NO.
Simple: Ens han deixat molts diners en deute públic. Creieu que algú donarà a suport una cosa que possar en risc l'economía mundial? (sí, mundial). Una quita en el deute Espanyol (i Català per cert) suposaría la fallida de uns quants bancs dels grans (és lo que es diu el risc sistèmic). Això afectaría a millions de dipositants d'aquests bancs per tot el mon, que haurien de ser rescatats (o no, com a Xipre) pels seus governs, i en consequència enfonsaríem els governs d'altres països ara solvents.
Fum, fum fum
Anònim, 08/07/2013 a les 17:31
+7
-3

Collons! a veure si és veritat que marxeu ja i creueu els Pirineus o us aneu mar endins. Voleu declarar una DUI o celebrar la maleïda consulta d'una vegada? ja coneixeu per endavant les respostes del Govern de la nació, per què perdre tant de temps, doncs?

Fum, fum, fum i negoci. I, mentre, anar fent i qui dia passa dia empeny.


Il·lusió contra pomes agres
josep maria, 08/07/2013 a les 20:54
+7
-3
"desperteu del vostre somni de la Catalunya independent, babaus"
"Europa i la comunitat internacional no reconeixeran la Catalunya independent"
"La Catalunya independent no vendrà ni un chupa-chups a espanya (adéu a 24.000 M €):la ruïna econòmica"
"espanya no ens pren 16.000 M €" nomes fa pagar impostos als ciutadans que vivim en el nordeste espanyol i inverteix el mínim perquè som un territori ric; i com hi ha crisi, dels deutes acordats en passades legislatures ovlidem-nos.
"la vostra Catalunya independent no veurà la llum per culpa de la sagrada constitució espanyola"
"enviaremos a cuatro legionarios i los miles de catalanes independentistas saldran corriendo con el rabo entre las piernas"

Una mostra dels pobres arguments perque ens quedem en una espanya que de tant que ens vol ens escanya.
Grisos arguments de gent fosca amb cara de pomes agres, sempre emprenyada perquè envegen el cada dia mes nombrós grup de catalans que alcem sense cap vergonya la nostra estelada i cridem INDEPENDÈNCIA, envegen la desacompleixada exhibició del nostre nacionalisme en actes en que ja voldrien ells per la seva espanya, reunir una dècima part (a Manresa, 200? 300? 350?) de la gent del MARXEM !
I com no poden ens diuen nazis "nazionalistas"
Ens ho diuen aquests que vesteixen de fosc amb ulleres de sol i amb cara de mala llet, hereus del franquisme que
avui honoren els que varen combatre junt amb els nazis alemanys, falangistes que volen una espanya grande i libre
i si es necesario bombardearemos de nuevo Barcelona i ejecutaremos a todos los separatistas. I no tenen collons.
No tenen collons de dir "pero que coño os habeis creido
separatistas de mierda ! : LOS NAZIS SOMOS NOSOTROS !"

Amb aquests arguments heu de ser molt curts de gambals i d'ànima els que esteu en contra. Però segur sou grisos i amb cara de pomes agres.


estelada Humana gegant
Anònim, 09/07/2013 a les 14:02
+1
-3
Perdoneu que em fiqui, però no es conta mirant si a cada filera i poden haber tants, ja que les fileres van de mes estretes a més amples, i molta gent no es veu pq estaven dins del passeig sota els arbres. S'ha contat per camisetes vengudes, i d'aquí se saben quanta gent ia, i no son 3500 sino mes cap a 4000.
el negoci de la independencia
Anònim, 09/07/2013 a les 17:05
+3
-0
"S'ha contat per camisetes vengudes, i d'aquí se saben quanta gent ia, i no son 3500 sino mes cap a 4000."

A 6 euros la samarreta = 24.000 e.

La pela es la pela, i el que no son pessetes son puñetes.

Ha ha ha ha ha ha ha.
Per el de titol CALCULS
Anònim, 09/07/2013 a les 23:16
+0
-1
Dir-te que la camiseta vermella era la gent de fora del Bages, Monistrol de Montserrat, i Manresa.

Els de la camiseta groga, era de tota la resta del Bages.

I hi ha hagut molt poca gent, perquè tal com és veia en el cartell, volien fer una barra de la senyera, per a cada carrer, i al final, es va fer tot a la plaça
Sí, independència
Josep Bruch, 10/07/2013 a les 09:49
+1
-1
Per a l'anònim de les 17:16

El que volem es gestionar les nostres coses i els nostres diners nosaltres mateixos, sense interferències ni imposicions d'Espanya.
En algún moment t'has fixat que diuen d'Espanya les seves ex-colònies?
No parlen, per a res, de la "madre patria", tot i que, la seva mare, l'esmenten sovint.
Perquè serà?
Opinión
Anònim, 10/07/2013 a les 11:18
+0
-0
Vivís en un mundo imaginario. Que conste que me da igual la política, como dice uno, yo vivo tranquilito en Catalunya sin meterme con nadie. Pero cuando oigo Ejercito, Guardia Civil, tanques... me da la risa. El que no está en un extremo, está en otro.El problema no es que España tenga potencial militar, el problema es que Catalunya no lo tiene. Nunca vamos a ver un tanque Español en Catalunya, es una máquina inefectiva (que vas a hacer, disparar contra la multitud una bala de tanque???) Un tanque es una máquina de guerra, como un caza, para luchar ejercito contra ejercito, o para masacrar a la población (Tiananmen, Siria...) ¿alguien cree que el gobierno español va a hacer lo mismo? porque el que lo crea vive en la fantasia. Franco murió hace tiempo, el régimen en España no es totalitario, nos guste el gobierno del momento o no. Lo que pasará, y estoy seguro, es que NADIE QUERRÁ PONER EL CASCABEL AL GATO. Es decir,que ningún político se querrá mojar para hacer algo que le pueda traer problemas. Irán a por el dirigente que lo intente, de forma individual. Llamada de la AUDIENCIA NACIONAL, y en caso de desobediencia, actuar como con cualquier otra persona. Ni guaridas civiles uniformados (en todo caso de paisano) y por supuesto con la colaboración de Mossos d'Esquadra. Ni Mas, Ni Junqueras... no van a poner en riesgo su calidad de vida. Lo dudo mucho. Por favor, que no se me tilde de fascista, no estoy con ningún bando. Solo doy mi opinión sobre lo que creo que pasa y seguirá pasando. Una prueba: las encuestas dicen que ERC ganaria hoy mismo las elecciones, y lo primero que dice Junqueras es que "su interés no es ganar las elecciones" ¿desde cuando los partidos políticos no quieren ganar elecciones? ¿es que los de ERC son de otra pasta?, por favor... el quid de la cuestión es que la posición cómoda la tiene ERC, la patata caliente y los que pueden tener serios problemas con la justicia son los dirigentes del momento, en este caso CIU. Estoy deseando que salgan los de ERC, a ver esa "declaración unilateral de independencia" ¿quien es el guapo que la firma? (y que nadie haga demagogia diciendo "todos" porque la ley establece una responsabilidad individual para lo que expresamente prohibe) una vez más ¿Quien le pone el cascabel al gato?. De todas formas, os animo a seguir con el sueño.Todo el mundo tiene derecho a intentar conseguir sus metas.
Opinión
Anònim, 10/07/2013 a les 11:26
+0
-0
Post Data: ¿alguien vio algún tanque en el pais vasco en los momentos más crudos de ETA y la kale borroca, cuando morian guardias civiles, militares, políticos,etc... día si, día también? ¿Alguien vio tanques cuando se quemaban cajeros y autobuses, sedes de partidos políticos CADA DIA en Euskadi?.Con esto lo digo todo. Un saludo.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 11