El Casal-Ot inicia les activitats d'estiu

Durant les properes quatre setmanes, els nens i nenes del centre podran gaudir d'activitats com la piscina, jocs d'aigua, excursions o tallers variats

Redacció
02 de juliol del 2013
El centre obert de Creu Roja a Manresa el Casal-Ot, amb conveni amb l'Ajuntament de Manresa i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, és un servei social diürn per infants que es troben en situació de risc o desemparament, però que amb seguiment personal i familiar tenen capacitat per canviar aquesta situació. 
 
És un espai de lleure per infants en risc social de 3 a 12 anys d'edat del barri vell de la ciutat. Cada dia, obre les portes a la tarda, després de l'horari escolar, i acull a 20 nens i nenes. Les activitats són variades, pensant en les necessitats i els interessos dels infants. Actualment realitzem: informàtica, jocs de comunicació i expressió oral, activitat esportiva, espais familiars, tallers (art, festes populars, a la Biblioteca del Casino, a l'espai social de Manresa), assemblea i suport a l'escolaritat, entre altres. 
 
Després d'un curs escolar sencer, comencen les activitats d'estiu. Els infants del centre obert Casal-Ot no disposen de molts recursos econòmics per gaudir un d'un estiu variat i amb activitats lúdiques. Per aquest motiu, durant les quatre setmanes que duren les activitats, es realitzen diferents propostes que siguin atractives als ulls dels infants. Cada setmana hi ha les següents activitats: jocs d'aigua, jocs a la ludoteca Ludugurus, tallers variats (cupcackes, samarretes,...), sortides al parc de Sant Fruitós, a fer ceràmica a l'escola d'art de Manresa, a fer pastissos i galetes a la Pastisseria la Llaminadura i a la piscina.
 
El voluntariat de Creu Roja a Manresa, com durant tot l'any té un paper important en les activitats d'estiu. Preparen les activitats, donen suport i acompanyen als infants i educadores en aquesta època de l'any.