Ampans, guardonada als Premios Nacionales Alares 2013

Rep el guardó en excel·lència en prevenció de riscos laborals de les persones amb discapacitat intel·lectual

Redacció
29 de juny del 2013
Ampans recull el premi Alares 2013. Foto: Ampans


Ampans ha rebut el Premio Nacional Alares 2013 a l'excel·lència en Prevenció de Riscos Laborals destinada a les persones amb discapacitat intel·lectual, pel projecte "Treball en colors" que desenvolupa la Secció de Neteja del Centre Especial de Treball d'Ampans. 
 
Aquests guardons que es van entregar aquesta setmana al CaixaForum de Madrid, premien la tasca que fan diferents institucions, empreses, agents socials, directius i mitjans de comunicació a favor de la Conciliació de la Vida Familiar i Laboral i la Responsabilitat Social. 
 
Alares, a través de la seva Fundació, dedicada a la millora de la qualitat de vida de les persones i al foment de la Competitivitat Empresarial i Institucional, entrega anualment els Premios Nacionales Alares a les millors accions, innovacions, escrits, publicacions o trajectòries professionals a nivell estatal.
 
"Treball en colors", el projecte premiat de la Secció de Neteja d'Ampans, consisteix en diferenciar els útils i eines de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual per colors, per tal de facilitar l'aprenentatge i la qualitat en la prestació del servei als clients, alhora que preveu la millora de la prevenció de riscos laborals. 
 
Aquests sistema de treball preveu l'ús d'útils de neteja diferenciats per colors segons l'àrea de treball on s'ha d'aplicar per tal de garantir el màxim nivell d'higiene; per exemple, s'utilitzen materials de diferents colors segons l'àrea: sanitaris, despatxos o zones d'aliments com ara cuines, menjadors, etc. El projecte també contempla un etiquetat propi basat en colors per identificar amb més facilitat els productes químics i el grau de risc que comporten, entre d'altres informacions necessàries per poder desenvolupar en qualitat la seva tasca professional.
 
El Pla ha ajudat a eradicar accidents laborals per contacte amb productes químics, ha minimitzat errors de qualitat en la producció, ha contribuït a millorar la satisfacció del client i del propi treballador en la realització del seu treball i ha incrementat el rendiment del servei de neteja i bugaderia de la secció de Neteja del Centre Especial de Treball d'Ampans.
 
El projecte "Treball en Colors" s'ha desenvolupat a la secció de neteja del Centre Especial de Treball d'Ampans que enguany compleix 20 anys de trajectòria professional, i en el qual hi treballen més d'una setantena de persones. 
Arxivat a