Estels de Vida engega amb jocs esportius per a infants

El proper dissabte 6 de juliol hi haurà la Festa Infantil durant tot el dia

Redacció
28 de juny del 2013
Aquest cap de setmana engega la festa Estels de Vida 2013 que tindrà lloc els dies 29 de juny i 6 de juliol als barris de la Balconada i Cal Gravat. Aquest any es consolida la vessant esportiva que permet fer més participativa i variada la campanya amb una matinal esportiva el cap de setmana anterior a la festa principal (dissabte 29 de juny), i que coorganitza la Unió Ciclista La Balconada.
 
El programa d’actes començarà el dissabte 29 de juny amb la 3a Gimcana Infantil de jocs esportius a l'Escola Serra i Hunter de La Balconada, a partir de 2/4 d'11 del matí. La regidora de Salut de l'Ajuntament de Manresa Mercè Rosich i el regidor de Barris, Joan Calmet inauguraran la campanya d'enguany i faran l'entrega de premis de la Gimcama ciclista a les 12 del migdia a la mateixa escola Serra i Hunter. Tots els participants podran gaudir d'un esmorzar i d'un record.
 
El dissabte 6 de juliol tindrà lloc el plat fort de la campanya amb els actes tradicionals com són els tallers, la fira d'entitats, les actuacions musicals, la xocolatada, els inflables, els jocs infantils, la volada d'estels i l'exposició de vehicles policials, entre d'altres. La jornada començarà a 2/4 de 10 del matí amb xocolatada i coca per tothom a la pista poliesportiva Joan Ortiz de La Balconada. A continuació, de 2/4 de 11 a 2/4 de 12 del migdia es faran jocs infantils tradicionals a la mateixa pista. A la tarda, de les 16 a les 18 hores hi haurà la fira d'entitats de la Balconada i Cal Gravat que treballen en la prevenció de les addiccions. Cada entitat proposarà un joc o una activitat infantil a la seva parada. Paral·lament a la fira, hi hauran jocs infantils, inflables i tallers a la pista Joan Ortiz de La Balconada. De 5 a 6 de la tarda hi haurà l'exposició de vehicles dels Mossos d'Esquadra, Policia Local i Creu Roja per què els nens hi puguin pujar. A continuació, de 2/4 de 7 de la tarda a les 8 del vespre hi haurà el festival infantil a càrrec de "Manelutti. festa per tutti". I finalment, la volada d'estels que tindrà lloc a les 20.30 hores servirà per cloure la jornada. Els tiquets per recollir els estels es podran aconseguir anticipadament als locals de les associacions de veïns les tardes de 18 a 20 h. i el dia de la festa amb una col·laboració simbòlica d'un euro que donarà dret a participar en el sorteig d'una samarreta signada pels jugadors de la Bruixa d'Or i a un descompte de 50 cèntims en una consumició al bar de la pista poliesportiva.
 
Aquest any, conscients de la situació economica actual de les institucions i entitats, s'ha intercalat les activitats dins les les festes conjuntes de les dues associacions de veïns, per tal d'aprofitar els recursos i estalviar en despeses d'organització.
 
La festa que arriba a la setena edició és coorganitzada per la l’Associació de Veïns de la Balconada i l’Associació de Veïns de Cal Gravat juntament amb el Pla de desenvolupament comunitari de la Balconada i l’Associació Cultural Argentina; que es complementa a la tardor amb xerrades formatives als barris i escoles organitzades per la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, coorganitzadora de l'esdeveniment.
 
La campanya Estels de Vida vol conscienciar als infants, joves, mares i pares per tal de preparar-los davant dels riscos de les addiccions. No es pretén tan sols preservar la salut sinó també la capacitat de gaudir amb plenitud de la vida i del que ens forma com a individus lliures.
 
La campanya Estels de Vida continuarà a la tardor amb la realització de diferents conferències als diversos barris i a les escoles de la ciutat per conscienciar sobre les addiccions en nens i joves.

Programa de l'Estels de Vida