Els Carlins engega un projecte Verkami de micromecenatge

Sota el nom "Reformant la sala Els Carlins: un nou pont de llums"

Redacció
27 de juny del 2013
Fotomuntatge de la Sala Els Carlins amb el pont de llums. Foto: Els Carlins

La Sala Els Carlins és un equipament cultural situat al cor del barri Antic de Manresa, una zona molt mancada d'activitats i equipaments que frenin la degradació del barri.
 
Des de la Sala Els Carlins s'està treballant des de fa anys per actualitzar aquest espai cultural de la ciutat de Manresa. Ara es vol fer un pas més i substituir l'antic pont de llums del teatre per un de modern, i sobretot més segur. L'objectiu és completar la normativa de seguretat i oferir unes condicions tècniques idònies i segures als grups o companyies que utilitzen el teatre.
 
La reforma consisteix en substituir el pont de llums actual que penja per sobre de la platea de la sala per un de nou situat en un punt més idoni de la sala. Amb aquest canvi es podràn oferir uns resultats millors, i sobretot unes condicions de treball més segures pels tècnics il·luminadors que hi treballin.
 
El projecte es finançarà majoritàriament amb els fons de la pròpia entitat, però per poder completar el pressupost s'ha posat en marxa aquest projecte de micromecenate. L'objectiu és recollir els 4.000,00 que falten abans de quaranta dies, per tant abans del 26 de juliol. 
 
Els treballs es portaran a terme entre el dia 2 de setembre d'enguany i s'allargaran durant tres setmanes. El primer pas serà desmuntar les butaques actuals per deixar pas a les màquines i les estructures que s'hauran d'instal·lar.
 
Seguidament es procedirà a col·locar els elements que subjectaran la nova estructura, la col·locació d'aquesta i finalment el desmuntatge del pont de llums vell.
 
Des de l'any 1903 aquest espai ha estat el centre de nombroses activitats culturals de la ciutat, i encara avui dia, els Tallers de teatre per a joves, les nombroses estrenes de grups no professionals de teatre, en especial del grup de La Sala Els Carlins, o les tradicionals representacions de Pastorets - Patrimoni Immaterial de Manresa des del 2012 - en són referència obligada a la ciutat.