El Casal-Ot celebra 20 anys amb una festa d'animació infantil

Aquesta celebració ha gaudit amb la presència del president provincial de Creu Roja Barcelona Josep Quitet

Redacció
18 de juny del 2013
Voluntaris del Casal-Ot en la foto d'aniversari. Foto: Creu Roja

El centre obert de Creu Roja a Manresa el Casal-Ot, amb conveni amb l'Ajuntament de Manresa i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, va celebrar el passat 8 de juny els 20 anys de treball amb infants en risc. El Casal-Ot és un servei social diürn per infants que es troben en situació de risc o desemparament, però que amb seguiment personal i familiar tenen capacitat per canviar aquesta situació.
 
És un espai de lleure per infants en risc social de 3 a 12 anys d'edat del barri vell de la ciutat. Cada dia, obre les portes a la tarda, després de l'horari escolar, i acull a 20 nens i nenes. Les activitats són variades, pensant en les necessitats i els interessos dels infants. Actualment realitzem: informàtica, jocs de comunicació i expressió oral, activitat esportiva, espais familiars, tallers (art, festes populars, a la Biblioteca del Casino, a l'espai social de Manresa), assemblea i suport a l'escolaritat, entre altres. 
 
Després de celebrar diferents actes, el passat dissabte dia 8 de juny, es va realitzar la festa infantil, adreçada bàsicament a infants i joves. Diverses entitats de lleure educatiu, amb educadors/es i monitors/es varen disfrutar d'aquesta celebració. Aproximadament hi havia unes 200 persones, entre els infants, familiars, voluntariat i acompanyants. 
 
Aquesta festa va gaudir de la presència del president provincial de Creu Roja Barcelona, Josep Quitet. Quitet, va acompanyar el president de Creu Roja a Manresa, Miquel Riera, a la coordinadora de Creu Roja a Manresa, Olga Macías, a les educadores del centre obert Casal-Ot i al voluntariat de la festa. D'aquesta manera, tots junts, han pogut conèixer el centre obert Casal-Ot, les funcions que es desenvolupen i la tasca educativa que s'hi porta a terme amb aquests 20 anys d'història.
 
La pluja, tot i que va fer acte de presciència, no va aconseguir deslluir la festa, que es va realitzar a la mateixa plaça on està ubicat el centre obert Casal-Ot (plaça Milcentenari de Manresa). Durant més de dues hores, els infants i joves varen poder participar en jocs diversos, com el paracaigudes, jocs gegants, jocs d'equip, jocs tradicionals, etc. Després també hi havia un taller perquè tothom pogués emportar-se a casa un record de la festa: cada infant va poder pintar-se la seva xapa. 
 
Finalment, la festa va concloure amb l'actuació del grup d'animació infantil Ronkòla, que va estrenar el seu espectacle Monstruari. Els infants, i els més grans varen poder gaudir d'una hora de balls, jocs, acudits i música. 
 
El voluntariat ha tingut un paper actiu en tota la celebració ja que ha participat en la programació de l'acte i en el seu desenvolupament. 11 voluntaris/es del centre obert Casal-Ot van donar suport en la rebuda dels infants, el repartiment del berenar, en les diverses activitats i en la decoració de la festa.