L'ANC aguanta a la Balconada les últimes embranzides de la bèstia

Una quinzena d'individus vestits amb la Roja i amb banderes espanyoles intenten rebentar un acte que incloïa parlaments de Lluís Cabrera i Salvador Garcia i la música de Remendaos i Santi Arisa. Mossos antiavalots han fet cordó

Pere Fontanals
13 de juny del 2013
Agents de la Policia Local i Mossos han mantingut el grup separat de l'acte.
Agents de la Policia Local i Mossos han mantingut el grup separat de l'acte. | Pere Fontanals
Agents de la Policia Local i Mossos han mantingut el grup separat de l'acte. Foto: Pere Fontanals

L'ANC s'ha estrenat aquest dijous al vespre a la Balconada en un acte que ha comptat amb la presència de Lluís Cabrera, president dels Altres Andalusos, Salvador Garcia, del col·lectiu Emma, i la música de Remendaos i Santi Arisa. Fins al pavelló s'hi han desplaçat una setantena de persones que han pogut seguir l'acte malgrat l'actitud d'una quinzena d'individus que, vestits amb samarretes de la selecció espanyola de futbol, banderes rojigualdes i alguna bufanda ultre a mode de cinturó i des de la vora s'han dedicat a escridassar, insultar, xiular i bramar càntics espanyols cap a l'escenari. La cosa hauria anat a més al principi sinó hagués estat per una vintena d'agents, entre Policia Local i Mossos d'Esquadra, entre els que hi havia antiavalots, que els han vigilat de prop.
 
Malgrat que l'acte ha transcorregut amb normalitat i la megafonia ha permès que els parlaments i la música arribessin sense dificultat al públic, les intervencions tant de Lluís Cabrera com de Salvador Garcia han estat marcades per l'actitud amenaçant d'aquests individus. Cabrera ha destacat la importància de vertebrar un nou país que sigui integrador amb els pobles d'Espanya i que no renunciï al llegat cultural dels darrers segles. En aquest sentit, el president dels Altres Andalusos, ha sentenciat que "Catalunya és de tothom, fins i tot d'aquells que no volen que sigui de tothom". Garcia ha insistit en la necessitat de ser conscients que proclamant la independència no s'acaba tot, "cal muntar un país, i cal fer-ho bé". Garcia també ha demanat als assistents que "no associem Espanya a determinades expressions".
 
La música dels Remendaos, amb l'acompanyament a la percussió de Santi Arisa, ha donat per finalitzat un acte que ha estat seguit amb molts aplaudiments, més que els habituals, per allò de silenciar les expressions d'aquest grup d'individus que han arribat a ser recriminats pels seus propis veïns.
 
Unes setanta persones han seguit l'acte de l'ANC a la Balconada. Foto: Pere Fontanals