Comença la subscripció popular per fer renéixer l'Àliga de Cardona

Les aportacions dels mecenes es podran fer a través de la plataforma de micromecenatge, Verkami

Redacció
13 de juny del 2013
Divendres al matí es posarà en marxa el sistema de subscripcions populars per contribuir a finançar el projecte de recuperació de l'Àliga de Cardona. La voluntat de l'Ajuntament cardoní és oferir a totes les persones que ho desitgin la possibilitat de col.laborar econòmicament per tal que l'Àliga de Cardona torni a ballar a la vila 300 anys després de la seva desaparició.
 
A canvi de col.laborar en el projecte totes les persones que facin una aportació tindran el seu nom inscrit permanentment a l'interior de la figura de l'Àliga que es presentarà al públic el dia 7 de setembre, durant la propera Festa Major de Cardona. La col.laboració econòmica és lliure i cada persona hi pot destinar els diners que consideri oportú amb un mínim de 10 euros.
 
Els mecenes podran fer les seves aportacions a través de dues urnes que s'ubicaran a les oficines de l'Ajuntament i a la Biblioteca municipal Marc de Cardona i per mitjà de la plataforma de finançament cooperatiu Verkami. Per fer la subscripció a través de les urnes caldrà omplir una butlleta amb el nom i el telèfon de contacte del mecenes i dipositar els diners en un sobre que acompanyarà la butlleta. A cada butlleta hi haurà de constar el nom d'un únic mecenes.
 
Primera experiència de l'Ajuntament de Cardona a Verkami
Amb la voluntat d'incentivar al màxim la participació en el projecte, l'Ajuntament de Cardona i el Consell de l'Àliga, han decidit sumar-se a les iniciatives de crowfunding o finançament col.lectiu a través d'internet. Així, el projecte de recuperació de l'Àliga de Cardona es podrà sufragar a través de la plataforma de micromecenetage, Verkami. Per accedir al projecte i fer-hi una aportació cal visitar la següent pàgina web: http://www.verkami.com/projects/5937
 
Tots els mecenes que contribueixin a fer realitat l'Àliga de Cardona, ja sigui a través de les urnes o de Verkami, tindran una o diverses recompenses en funció de l'aportació realitzada. Així, els mecenes que facin una col.laboració de 10 euros o superior tindran el seu nom inscrit permanentment a l'interior de la figura de l'Àliga. Si l'aportació és de 25 euros o superior se'ls obsequiarà també amb una auca de l'Àliga de Cardona. Quan es contribueixi amb 50 euros o més el mecenes rebrà, també, una còpia del vídeo que documenta el procés de construcció de l'Àliga. Finalment, les aportacions de 100 euros i superiors rebran les anteriors recompenses i 1 pack cultural de la Fundació Cardona Històrica que permet la visita als 3 centres turístics de Cardona (Parc Cultural de la Muntanya de Sal, castell de Cardona i Centre Cardona Medieval).
Arxivat a