Reunió per les Homilies d'Organyà

per Redacció, 13 de juny de 2013 a les 14:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Joan Estragués, Valentí Junyent i Ramon Payàs. Foto: AjM

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha rebut al seu despatx els representants de les entitats Reagrupament i l'associació Amics de les Homilies d'Organyà, Ramón Payàs i Joan Estragués, els quals han obsequiat a l'Ajuntament de Manresa amb un rèplica a escala del monòlit commemoratiu instal·lat al nou Parc de Les Homilies d'Organyà, situat a la zona universitària de Manresa per retre homenatge al nom de l'històric document, considerat el text literari més antic en català (segles XII-XIII).
 
El nou Parc de les Homilies d'Organyà va ser inaugurat el 2 de maig passat pel secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà, i per l'alcalde de Manresa. Durant l'acte, en el qual van participar també una representació de les entitats que havien impulsat aquesta iniciativa –Reagrupament i l'associació Amics de les Homilies d'Organyà -, es va fer el descobriment del monòlit commemoratiu de l'artista manresà Ramon Maria Jounou, que també va assistir-hi.
 
Prèviament, el ple municipal celebrat el 21 de març passat havia aprovat per unanimitat de tots els grups la proposta plantejada per Reagrupament i per l'associació Amics de les Homilies d'Organyà de designar el parc que hi ha al costat de l'Avinguda Universitària i el carrer Ramon d'Iglésies, on s'ha instal·lat el monòlit commemoratiu ofert també a la ciutat per les mateixes entitats. 

 

Participació