El cap de setmana arriben 230km de Terra de Maquis per a aventurers

L'organització Outcat inicialment tenia l'expectativa d'arribar a un màxim de 200 inscrits, que al mes de març ja s'havien assolit. Finalment prendran part a la prova 240 aventurers

Redacció
13 de juny del 2013
La Terra de maquis arriba aquest cap de setmana.
La Terra de maquis arriba aquest cap de setmana. | Marc Sixto
La Terra de maquis arriba aquest cap de setmana. Foto: Marc Sixto

Els 230km del recorregut de Terra de Maquis, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny  a la Catalunya Central, es consolida a Catalunya com a repte per a intrèpids aventurers i com a ruta extrema, que comença a despertar l'interès de participants de l'estat espanyol i França.
 
Aquest 2013, s'han tancat les inscripcions ràpidament amb un total de 240 inscrits. L'organització Outcat inicialment tenia l'expectativa d'arribar a un màxim de 200 inscrits, que al mes de març ja s'havien assolit. Com ens comenta el portaveu d'Outcat Raul Monfort: s'han superat les expectatives esperades, el primer dia d'obrir inscripcions amb només 30 minuts ja hi havia 50 inscrits. Això és gracies al boca orella, a la feina de tot l'equip, als més de 60 voluntaris que tenim, al territori magnífic que cal preservar i mantenir i  a tots els privats i administracions que estan dins Terra de Maquis.
 
L'aventura de Terra de Maquis desperta la curiositat per la seva duresa, la navegació amb GPS, el recorregut treballat durant un any, la convivència entre tots els participants, l'entrega de l'organització envers al corredor i el fet que es passa a formar part de la història d'un territori al ser esgarrinxat pels arbustos, al passar pels corriols on freqüentaven els maquis i al experimentar la duresa de sobreviure al mig de la natura durant dos dies. Aquests elements són els que han fet que una ruta com aquesta es catalogui com un gran repte per a bikers vinguts de tot arreu de Catalunya, i comenci a despertar l'interès a fora amb corredors procedents d'Osca, Castelló, la Corunya, Madrid...
 
Aquest any, com cada any, corredors destacats de carreres de resistència com Joan Pons o Javier Salamero (Olympiateam) es diputaran el títol de Caracremada, juntament amb els corredors oficials de Tomàs Bellès, com en Roger Serrano i l'Albert Juvert. No cal descartar per res a Dani Llorens de Trideporte Fatima, que sempre ha estat al podi i que porta una temporada amb molts bons resultats.
 
Com cada any, Terra de Maquis presenta novetats, aquest 2013 n'està ple. Durant els mesos previs s'han fet cursos de nutrició, rendiment esportiu, fisioteràpia de l'esport, Gps, mecànica.... La participació en aquestes jornades, que van començar el mes de març, ha estat molt bona, en tots els cursos hi hagut una mitja d'uns 50 assistents, on la sessió amb màxima participació va ser la de Nutrició i fisioteràpia esportiva amb gairebé 100 persones, la gran majoria participants del repte, i d'altres que la tenen en ment pel 2014.
 
Una altra novetat ha estat la millora del recorregut, com cada any, hi ha nous senders i passos espectaculars. S'han eliminat molts trams, comenten  Jaume Garcia i Raul Monfort, el recorregut està tocant el límit de la perfecció, trams tècnics, divertits, exigents i amb una gran bellesa paisatgística i històrica... Un any de feina per a què 240 persones gaudeixin dels boscos de la Catalunya central.
 
Aquest any la gran novetat és que a través de l'empresa Butsat Sytems s'ha desenvolupat un seguiment dels participants via satèl·lit. Aquest fet, fa que la ruta es pugui seguir en directe online des de l'ordinador o el mòbil a través del link de FOWIT RACE. Al mateix temps, consultant la web de Terra de Maquis, hi haurà la informació de punts concrets amb horaris de pas, mapes per arribar-hi... on els familiars i amics podran anar a veure el corredor. L'organització recomana aquests punts de fàcil accés per seguir la cursa
 
Dissabte 15 juny
Sortida Plaça Major de Santpedor: 7h 
Sant Pere Castellfollit del Boix: de les 11:00h a les 12:30h
Cogulló Cal Torre: de les 11:30h a les 13:00h
Castelltallat: de les 14:30h a les 17:00h
Arribada Castellnou de Bages: 15:00 h a les 20:00h
 
Diumenge 16 juny
Sortida de Castellnou de Bages nucli antic: 7:30h
Balsareny: de les 9:00h a les 10:00h
Arribada Santpedor: de les 13:30h a les 18:00h
 
Finalment la cursa també podrà ser seguida a través de xarxes socials com Facebook i Twitter @TerraMaquis o hastag #tdm13
 
El repte de Terra de Maquis va molt més enllà. Busca la vinculació amb el territori i, en moments de crisis, poder generar activitat econòmica pels privats durant els dies 14,15 i 16 de juny. Els allotjaments i restaurants del voltant de Santpedor que s'han posat en contacte amb l'organització s'omplen amb els corredors i familiars que venen a fer la ruta. A tots els acompanyants se'ls hi ofereix un pack  per poder visitar diferents béns culturals del territori. El projecte vol créixer i té el potencial  per fer-ho, però té dificultats  per tirar endavant la promoció turística esportiva de la Catalunya Central, tot i així grans col·laboradors com Tomàs Bellès, Rudy Project (Sportmed) i la FUB entre molts d'altres, estan ajudant a tirar endavant el repte. Gràcies a ells, Terra de Maquis es consolida. No per la gran publicitat feta, sinó pel boca orella, per la qualitat i la diferenciació de l'esdeveniment. El Repte és un referent en el món de les curses de Ultrafons en BTT.
Arxivat a