La Selènika es prepara per a una edició d'aniversari

Aquesta vint-i-cinquena edició tindrà un recorregut de 120 km i obre les inscripcions aquest proper dilluns

Redacció
11 de juny del 2013
La Selènika torna aquest mes de setembre.
La Selènika torna aquest mes de setembre. | Selènika
La Selènika torna aquest mes de setembre. Foto: Selènika

La vint-i-cinquena Selènika de Navarcles se celebrarà el setembre amb el recorregut més llarg que "mai s'ha fet" i amb un regal especial d'aniversari.
 
Una edició d'aniversari amb 120 km de recorregut, l'inici de les inscripcions el proper dilluns 17 de juny, i el regal d'un equipament exclusiu d'aquesta vint-i-cinquena edició, són les principals novetats de la Marxa Selènika en BTT de Navarcles que se celebrarà el proper 29 de setembre.
 
Des de fa tres mesos, la comissió organitzadora de la Penya Ciclista de Navarcles està treballant intensament per poder posar a l'abast dels participants els obsequis commemoratius d'enguany, que compten amb el patrocini de Supermercats SPAR.
 
Per aquest motiu, a partir del 15 de setembre, cada participant podrà recollir a l'avançada un mallot i un culote, en diferents botigues de Catalunya. L'organització desitja que el dia de la prova els participants llueixin el nou equip per celebrar de forma "exclusiva" les noces de plata d'aquest singular esdeveniment esportiu en BTT. Pels organitzadors , vinti-cinc anys de pedalades "mereixen un regal molt especial".
 
L'itinerari d'aquesta edició, ha estat qualificada pels organitzadors com "una prova de coratge i per a ciclistes atrevits, ja que fa prop de 120 km". I han manifestat que "será el recorregut més llarg que mai s'ha fet". La dificultat, estarà més en la distància que en els desnivells dels serrats a superar. El punt més elevat serà al coll de Sant Miquel (785 m.), a tocar del Camí de Sant Jaume.
 
La ruta tindrà quatre controls d'avituallament. Des de Calders s'orientarà cap al Lluçanès, tot resseguint les valls i fondalades de les rieres d'Oló, de Segalers i d'Olost. La tornada, riera Gavarresa avall, transitarà per Oristà, Avinyó, Fusimanya i Artés, abans d'arribar a Navarcles, a tocar del riu Calders.
 
Una de les novetats reservada als ciclistes menys agosarats, será el mateix dia 29 de setembre, quan es durà a terme la 2a pedalada popular Memorial Lluís Patoi. Un reconeixament que és farà en honor a l'entusiasta cuiner navarclí que va morir fa sis anys i que fou un puntal en els inicis de la Selènika a la localitat de Navarcles. La pedalada popular tindrà un recorregut de 40 km. i obrirà les inscripcions l'1 de setembre.