Un miler de tríptics informatius del bus, a alumnes de P3

L'objectiu és que els pares valorin l'ús del bus urbà com un mitjà de transport habitual

Redacció
10 de juny del 2013
Les Regidories de Mobilitat i Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa han engegat una campanya conjunta de comunicació que consisteix en distribuir un miler de tríptics informatius de la targeta de bus T-12 entre els vint centres d'ensenyament ubicats a la ciutat, per tal que des d'aquests es reparteixin als alumnes de P3 que es matriculen aquesta propera setmana.
 
L'objecte de la campanya és fomentar l'ús del transport públic urbà, i en concret convèncer a aquells pares que matriculin els seus fills en un nou centre d'ensenyament que valorin l'ús del bus urbà com a mitjà de transport habitual.
 
Els tríptics, que van ser repartits la setmana passada, han estat facilitats per l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). La regidoria de Mobilitat conjuntament amb la regidoria d'Ensenyament han enviat una carta als directors de les escoles de Manresa per tal que donin impuls a aquesta iniciativa de foment de l'ús de transports sostenibles i en concret del bus urbà entre els seus alumnes.
 
Així es pretén que els pares que acompanyen als seus fills a l'escola en vehicle privat, facin una reflexió i puguin valorar el canvi que els suposaria acompanyar-los a l'escola en transport públic. En aquest sentit, el canvi també els pot donar autonomia per anar ells sols o acompanyats d'altres nens i nenes a l'escola quan siguin més grans.
 
La targeta T-12 és un títol de transport per als nens i nenes de 4 a 13 anys que els permet viatjar gratuïtament a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat de l'ATM, dins la mateixa zona tarif&a grave;ria on resideix el nen o la nena.
 
Es pot utilitzar de forma gratuïta al bus urbà de Manresa o bé a l'autobús interurbà dels pobles més propers com Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sant Fruitós i Navarcles.