Endesa electrifica la 1a fase del Parc Tecnològic i de l'Espai Motor

La Companyia ha posat en servei un nou centre de transformació dotat de les noves tecnologies

Redacció
10 de juny del 2013
Endesa ha acabat recentment els treballs per a estendre al Bages la xarxa elèctrica necessària per tal d'alimentar la primera fase del Parc Tecnològic de la Catalunya Central i l'Edifici Espai Motor, amb una potència instal·lada de 630 kVA. 
 
Els treballs, que han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i la Junta de Compensació del Parc Tecnològic de la Catalunya Central, han tingut una inversió, per part de la Companyia, superior als 33.000 euros, i ha implicat una estesa de 622 metres de cable subterrani de mitja tensió i 500 metres de cable subterrani de baixa tensió.
 
Igualment, també ha calgut construir un nou centre de transformació dotat de les últimes tecnologies que hi ha al mercat, de manera que disposa de cabines d'estructura compacta. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta, i gairebé no requereix manteniment, a diferència de l'anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.
 
En aquesta operativa també s'ha connectat un nou centre de mesura que subministrarà una potència de 850 kVA's en mitja tensió a l'Edifici de la Fundació CTM Centre tecnològic de Manresa, format per cabines de les mateixes característiques abans esmentades. En aquest cas, també ha calgut ampliar la xarxa elèctrica amb un cable subterrani de 469 metres.