Obsequis per als alumnes que han fet treballs de civisme

per Redacció, 6 de juny de 2013 a les 14:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidora Àuria Caus repartint els obsequis. Foto: AjM

La regidora de Participació Ciutadana, Joventut i Gent Gran, Àuria Caus, ha fet aques dijous al matí el lliurament simbòlic d'uns braçalets als alumnes de primària que han fet una auca sobre actituds i valors cívics, i unes bosses als alumnes de secundària que han col·laborat en l'elaboració d'un bloc de civisme. Aquests treballs, que s'han fet durant el primer trimestre de l'any dins la campanya "Manresa amb civisme", s'engloben dins del Pla de Civisme del consistori municipal per fomentar la implicació cívica dels ciutadans.
 
L'acte s'ha fet aquest matí a l'escola La Salle i la regidora ha lliurat els obsequis a una representació dels alumnes de primària d'aquest centre que han participat en l'auca i dels estudiants de secundària del Pius Font i Quer que han elaborat el bloc. Els mateixos alumnes han explicat la seva experiència als seus companys. També hi han assistit el regidor d'Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet; i el director de La Salle, Antoni Beltran.
 
Les escoles participants en l'elaboració de l'auca de civisme han estat L'Espill, La Salle, Mare de Déu del Pilar, Muntanya del Drac, Oms i de Prat, Renaixença i Vedruna Manresa. Els alumnes s'han dividit el treball entre els nens de 1r i 2n de primària que han creat els dibuixos mentre que l'alumnat de 3r i 4t ha ideat els rodolins que acompanyen les il·lustracions.
 
La decisió del jurat per triar els dibuixos i els rodolins de l'auca van ser una tasca difícil per la gran creativitat, imaginació, simpatia i qualitat dels treballs presentats. Totes les propostes es van poder veure en una exposició, a finals d'abril, a la Biblioteca infantil del Casino.
 
Al mateix temps, l'alumnat de 3r i 4rt d'ESO dels instituts Lluís de Peguera i Pius Font i Quer, que també han treballat el tema de civisme, van elaborar conjuntament un bloc on es poden veure fotos, vídeos, textos... que reflexionen sobre el civisme a la ciutat i a la societat en general. El contingut del bloc, anomenat Civisme a l'Aula, es pot veure a http://civismealaula.tumblr.com/
 
Aquestes accions, que van destinades a fomentar una ciutat cívica, on els ciutadans visquin i convisquin de manera compromesa, respectuosa i amable, requereixen un treball conjunt. Per aconseguir una societat amb esperit cívic cal la implicació de tots: institucions, ciutadans, famílies, escoles, entitats, associacions, mitjans de comunicació, agents socials, etc

 

Participació