La bagenca Companyia Sgratta s'estrena diumenge a Avinyó

Redacció
06 de juny del 2013
La Companyia Sgratta s'estrena diumenge a Avinyó.
La Companyia Sgratta s'estrena diumenge a Avinyó. | LCS
La Companyia Sgratta s'estrena diumenge a Avinyó. Foto: LCS

La recent estrenada companyia bagenca La Companyia Sgratta, formada pel manresà Joan Cirera i l'avinyonenca Clara Gavaldà, s'entrenarà aquest diumenge al Teatre Catalunya d'Avinyó. Tots dos ja fa més de quinze anys que es mouen pels escenaris de teatres i places ja que havien treballat també amb companyies com Nets i Polits (la secció infantil de Gog i Magog), de Parranda o com a rondallaires explicant contes en biblioteques i escoles.
 
Aquest diumenge, 9 de juny, a les 6 de la tarda, al Teatre Catalunya d'Avinyó, estrenen el seu primer espectacle de teatre titulat "Sol amb la Lluna". Un primer espectacle on, segons els mateixos membres de la companyia, s'hi nota la complicitat que tenen els dos actors pel temps que fa que havien treballat junts, el molt que es coneixen, o el tipus d'humor que fan servir.
 
L'espectacle està adreçat a públic familiar i la companyia diu que tan pot agradar a nens d'infantil; pel seu format visual, amb una escenografia mòbil i il·lustracions atraients, com a nens de primària; pels enigmes que s'hi plantegen, per les aventures que s'hi representen o pels finals d'història sorprenents, o també al públic adult; per l'humor i algunes picades d'ull un pèl àcides que traspua. 
 
Per la creació d'aquest espectacle han comptat amb la participació de professionals com David Moreno en les músiques, Empié en l'escenografia, Subi (Joan Subirana) en les il·lustracions, o Joan Maria Segura i Mireia Cirera en l'assessorament teatral.
 
Aquest espectacle serà dels últims que tancarà la programació cultural que ha estat oferint a Avinyó la comissió del Teatre Catalunya i la regidoria de cultura durant aquest curs, amb una àmplia oferta de teatre, música i cinema. L'activitat fa un parèntesi, com cada any, i es reprendrà al setembre.