Agricultura obre expedient a l'amo dels cavalls famèlics

La seu comarcal del departament de la Generalitat comissarà els animals i els portarà a una protectora si el seu propietari no capgira la situació en uns dies

per Redacció, 5 de juny de 2013 a les 21:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Llom d'un altre dels cavalls amb les costelles marcades. Foto: Manresainfo.cat

La seu comarcal del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca ha actuat aquest dimecres al matí enviant un veterinari i agents forestals a la finca del Poal, a Manresa, on s'hi trobaven quatre cavalls convivint amb ferralles i brutícia i visiblement desnodrits, per obrir expedient al seu propietari i instar-lo a capgirar la situació en pocs dies.
 
Cal recordar que Manresainfo.cat es feia ressò aquest dimarts del precari estat en que es trobaven els equins, dos enters -mascles sense capar-, i una euga amb el seu poltre, amb signes evidents de desnutrició i amb uns equipaments insuficients i en estat precari per a la seva subsistència. El seu propietari adduïa no tenir diners per a la seva alimentació, però tampoc deixava que persones amb unes instal·lacions adequades es fessin càrrec dels animals.
 
Un cop examinada la situació, els agents forestals i el funcionari del departament han obert expedient al seu propietari, han immobilitzat al lloc els animals de manera que no els pugui traslladar durant el procés, i, com marca la llei, li han donat uns dies per corregir les mancances detectades. En cas que la situació no es capgiri, el departament procedirà a confiscar els cavalls i lliurar-los a una protectora d'animals, en aquest cas, a l'ADE de Fonollosa que és l'única preparada per acollir equins.
 
Paral·lelament, el departament ha aixecat acta per iniciar la via sancionadors per les infraccions detectades. En cas de concloure que les infraccions són de caràcter lleu, la sanció podria anar des d'una simple advertència fins a un import de 3.000 euros. En cas de determinar-se que es tracta d'una infracció de caràcter greu, l'import seria superior.
 
Durant la inspecció, els agents forestals s'han emportat els gossos que es trobaven estacats i en una situació similar a la dels cavalls.

 

Participació