Indignació ciutadana pel mal estat de 4 cavalls en una parcel·la a Manresa

S'han ofert a cuidar-los, però el seu propietari no es vol desprendre dels animals tot i tenir-los en una situació lamentable i admetre no tenir diners per alimentar-los

Pere Fontanals
04 de juny del 2013
Un dels animals amb tots els ossos marcats a la pell.
Un dels animals amb tots els ossos marcats a la pell. | Manresainfo.cat
Un dels animals amb tots els ossos marcats a la pell. Foto: Manresainfo.cat

La xarxa social, principalment el Facebook, està que bull arran que s'ha donat a conèixer la situació en què es troben quatre cavalls -dos enters, i una euga i el seu poltre- que malviuen en una parcel·la del Poal, molt a prop del camp del Gimnàstic de Manresa, entre escombraries i ferralla, sense menjar, i amb unes siluetes que mostren a les clares una desnutrició severa amb tots els ossos marcats a la pell de no menjar des de fa molt de temps. El poltre, que segons veïns de la parcel·la té uns 7 o 8 mesos, no ha crescut com caldria i fa la mida d'un animal de 4 mesos.
 
El propietari ha admès a diverses persones que s'hi han acostat veient l'estat dels cavalls que no té diners per alimentar-los, però es nega a cedir-los a altres cuidadors que s'han ofert a fer-se càrrec dels animals. L'home diu esperar que s'acabi la crisi per poder tornar a la normalitat, sense donar-se compte que en l'estat que es troben les bèsties no duraran gaire temps, i ni que les pogués recuperar tampoc no en podria treure res de profit, econòmicament parlant. De fet, la situació dura fa anys, fins al punt que segons persones que coneixen el cas, en el mateix terreny hi tindria enterrats cinc cavalls de forma matussera per evitar la taxa d'avisar el servei de recollida d'aquest tipus d'animals quan es moren que és d'uns 80 euros.
 
El propietari dels animals, que a més també té una colla de gossos petits estacats al terreny en unes condicions similars a la dels cavalls, ja va ser denunciat a Seprona de la Guàrdia Civil fa un temps per ADE, la protectora d'animals de Fonollosa, però la denúncia no va prosperar. Aquest dimarts al migdia algunes persones amb instal·lacions adequades li han ofert fer-se càrrec de la recuperació dels cavalls, però ell s'hi ha negat. Aquestes mateixes persones presentaran denúncia als Mossos d'Esquadra dimecres pel que entenen com a maltracte animal.
 
Llom d'un altre dels cavalls amb les costelles marcades. Foto: Manresainfo.cat