El Henry M. Gunn High School Choir al concert de Primavera de l'Orfeó

Els cors infantil i Jove de l'Orfeó Manresà compartiran el concert d'enguany amb aquest cor californià format per 65 joves de 15 a 18 anys

Redacció
04 de juny del 2013
Henry M. Gunn High School Choir de California
Henry M. Gunn High School Choir de California
Henry M. Gunn High School Choir de California

El proper dissabte dia 8 de juny, a les 19.45 hores, en el singular escenari de la Col·legiata Basílica de La Seu de Manresa, amb entrada lliure i amb la direcció dels Mestres William Liberatore i Lluís Arguijo, s'ha preparat un programa variat amb temes corals clàssics de música sacra, espiritual i contemporània de compositors com Laszlo Halmos, Gyorhy Orban, Leonard Bernstein, Ernani Aguiar, Albert Guinovart, John Rutter. Cada formació tindrà el seu moment, per acabar cantant conjuntament en els instants finals del concert. L'acompanyament instrumental va a càrrec de William Liberatore i Rosa Mª Ortega.
 
 La formació coral de l'Escola Secundària Gunn de Califòrnia (EUA) està dirigida per William Liberatore recollint en el seu repertori un ampli ventall de temes corals, incloent música renaixentista, barroca, clàssica, jazz, gospel i música de països de tot el món.
 
Des de 1991, el cor ha rebut 18 qualificacions superiors unànime de l'Associació d'Educadors de Música de Califòrnia. També han estat guardonats amb el Primer Premi en el Festival Nacional a Vancouver BC, al Festivala Anaheim, i el Festival de San Diego.
 
El cor va viatjar a Àustria i la República Txeca el 2009 per cantar a la Sinagoga Espanyola a Praga i una sèrie de catedrals històriques de Praga i Viena, que va culminar amb una actuació coral combinat amb orquestra al Kirche Votiva de Viena. Altres viatges recents han aparegut destinacions com Londres, Florència, Vancouver, Los Angeles, Austràlia, de Nova York, un creuer a Mèxic, i cantar la missa al Vaticà en 2006 i de nou en 2011.
 
Les activitats inclouen la participació en el prestigiós Festival Coral de Stanford en 2007, guanyant el premi School KFOX de Rock el 2008, i les qualificacions de Superior unànime en la reunió del CAME en 2009.
 
El concert es la primera experiència en que la Fundació Orfeó Manresà col·labora amb Klconcerts i musicalment amb aquesta formació americana, similar al model de cors universitaris del nostre país, model en el que està treballant la nostra Fundació juntament amb el Campus Universitari i que veurà la llum a l'inici del proper curs 2013 – 14 com a Cor Universitari del Bages. En properes dates informarem degudament sobre aquesta iniciativa.