Un grup d'estudi acota on va tocar el Timbaler del Bruc

Unes 25 persones han participat aquest diumenge en l'estudi de la sonoritat sobre el terreny de les batalles

Redacció
02 de juny del 2013
El grup d'estudi cercant el punt des d'on el Timbaler del Bruc va fer fora els francesos.
El grup d'estudi cercant el punt des d'on el Timbaler del Bruc va fer fora els francesos. | Marc Sellarès
El grup d'estudi cercant el punt des d'on el Timbaler del Bruc va fer fora els francesos. Foto: Marc Sellarès

Unes 25 persones han participat aquest diumenge en l'estudi de la sonoritat del timbaler del Bruc sobre el terreny de les batalles. Han estat 4 grups de recereca equipats amb gravadores i equips de medició que han recorregut una desena de kilòmetres cercant gravar el tambor i el seu eco.
 
Dos dels grups l'han pogut gravar, i fa que els responsables de l'estudi es mostrin optimistes de cara a treure l'entrallat de la llegenda. En aquesta jornada de treball, s'ha pogut determinar el límit de sonoritat de la zona i les zones on realitzar les properes recerques. La intensa contaminació sonora de la zona ha estat un problema s'intentarà solventar en el futur realitzant proves nocturnes.
 
Per fer les proves sonores s'ha comptat amb la participació del grup de trabucaires de Sant Andreu de Palomar que han realitzat una descàrrega cada 10 minuts per poder gravar i analitzar el so d'aquestes armes sobre el terreny.
 
La durada de l'estudi ha estat de 2 hores i han tocat alternativament 2 tambors amb diferent nota per tal d'obtenir diferents paràmetres en els registres. La primera hora s'ha fet des d'un indret i la segona hora uns 20 metres enrere per fer altres comprovacions.