Es reprenen els treballs del projecte Riu Verd II

Aquesta setmana s'ha reiniciat el manteniment i restauració del bosc de ribera del Cardener i el Llobregat a 5 municipis del Bages

Redacció
24 de maig del 2013
Treballs al terme de Sant Joan de Vilatorrada.
Treballs al terme de Sant Joan de Vilatorrada. | CCBages
Treballs al terme de Sant Joan de Vilatorrada. Foto: CCBages

En el marc del projecte Riu Verd II, el Consell Comarcal del Bages ha iniciat aquesta setmana els treballs a Sant Joan de Vilatorrada (parc fluvial), Súria (zona d'horts, a la desembocadura del Tordell) i Castellgalí (en l'àmbit de la desembocadura del Cardener al Llobregat). L'actuació ha consistit en l'esbrossada de canyes, la realització d'esbrossades selectives generals, la retirada d'arbres morts  i de residus i el manteniment bàsic de corriols.
 
El proper mes de juny es preveu iniciar actuacions de retirada de canyars a la desembocadura del Riu d'Or, a Sant Fruitós de Bages, i durant el mes de juliol s'iniciaran els treballs de manteniment del projecte Riu Verd II al parc fluvial de Manresa, vora el Pont Nou. Aquestes intervencions de manteniment i rehabilitació s'aniran realitzant al llarg de l'any, fins al mes de desembre, amb la col·laboració dels ajuntaments.
 
L'objectiu d'actuacions de restauració com les que s'han efectuat en el marc del projecte Riu Verd II és conservar i millorar l'estat ecològic del bosc de ribera, així com recuperar-lo en els trams de riu on ha desaparegut, de manera que es puguin anar restablint la seva morfologia i les seves funcions i dinàmiques ecològiques naturals, a la vegada que se'n potencia el seu ús social i coneixement.
 
El Consell Comarcal també està elaborant el Pla Director per a la Restauració dels Espais Fluvials de la Comarcal del Bages, a través d'un equip pluridisciplinar de professionals de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l'Agència Catalana de l'Aigua.