Fontanova assumeix el servei del dipòsit judicial

Àltima, gestora de Fontanova, ha invertit 150.000 euros en obres de millora del tanatori manresà i en el nou equipament

Redacció
22 de maig del 2013
Sala Montserrat de Fontanova.
Sala Montserrat de Fontanova. | Àltima
Sala Montserrat de Fontanova. Foto: Àltima

L'Ajuntament de Manresa ha adjudicat la concessió del servei públic del dipòsit judicial del Bages a Funerària Fontanova, pertanyent al grup Àltima (anteriorment Serveis Funeraris Integrals).
 
Funerària Fontanova durà a terme els serveis judicials a les noves dependències destinades per a aquest fi i ubicades al tanatori que l'empresa té al carrer Bruc 11-13 de la capital bagenca. "Comptem amb un nou espai amb les últimes prestacions per oferir un servei de màxima qualitat molt necessari per a la comarca" apunta Jaume Fontanet, gerent de Funerària Fontanova. El dipòsit judicial del Bages dóna servei a tota la comarca i també a algunes poblacions d'Osona i el Berguedà. "Des de Fontanova, creiem que és essencial mantenir aquest servei al Bages. En uns moments tan delicats per a les famílies, és imprescindible comptar amb unes instal·lacions pròximes i amb totes les prestacions, que garanteixin una atenció el més eficaç i ràpida possible".
 
El nou espai on Funerària Fontanova du a terme el servei del dipòsit judicial a Manresa compta amb una sala d'autòpsies –amb una taula ampliable a dues-, tres càmeres frigorífiques, un vestidor i un despatx per a l'equip de forenses i tècnics, una zona per al reconeixement del difunt, una càmera de gravació, una entrada independent per al forense i un pàrking, entre altres dependències. Entre les millores a destacar, el nou servei compta amb una tenda de catàstrofes, que permet instal·lar un centre de recollida i reconeixement en el mateix emplaçament de l'accident, amb una capacitat per a uns 40 difunts. Fontanova ha invertit 150.000 euros en diverses obres de millora del tanatori, que han contemplat entre altres aspectes, la construcció del nou dipòsit judicial.
 
Funerària Fontanova compta amb sis tanatoris al Bages (Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Abadal-Súria, Navarcles, Cardona i Santpedor) i ofereix cobertura a un total de 23 municipis de la comarca. La funerària bagenca forma part d'Àltima, grup funerari líder a Catalunya, que actualment gestiona 26 tanatoris, 5 crematoris i 16 cementiris de forma integral, principalment a les províncies de Barcelona i Girona.
 
Ajuda al dol
En l'àmbit de la gestió emocional de la pèrdua, Funerària Fontanova acaba de signar un acord de col·laboració amb el Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central, amb seu a Manresa, per atendre les persones que requereixen un suport psicològic després de la pèrdua. Així mateix, ofereix atenció psicològica immediata en casos de morts traumàtiques a través de Serveis Integrals de Psicologia (SIPS), especialistes en emergències.
 
Més enllà del suport directe al dol, Fontanova col·labora a través d'Àltima en el projecte educatiu i formatiu Art i absència ( http://artiabsencia.org/ ) uns tallers dirigits principalment a infants i adolescents que tenen per objectiu oferir les eines necessàries per superar la pèrdua a través de l'art.