El llibre sobre recursos minerals de Zenobita arriba a la 2a edició

L'obra està basada en el contingut del Museu de Geologia Valentí Masachs de Manresa (UPC)

Redacció
20 de maig del 2013
Zenobita edicions publica la segona edició d'"Elements i recursos minerals: aplicacions i reciclatge", de Joaquim Sanz i Oriol Tomasa. L'obra explica, mitjançant diverses fitxes ordenades alfabèticament i acompanyades d'imatges il·lustratives, les propietats de gairebé 100 elements i recursos minerals agrupats en els apartats "Elements minerals", "Terres rares" i "Minerals industrials". A més, inclou un disc amb una versió reduïda del llibre per a ser projectada.
 
Pel que fa a la primera edició, aquest llibre conté les últimes novetats respecte al reciclatge d'alguns minerals, ja que és un dels aspectes que més evolucionen. A més, s'han actualitzat els preus i les estadístiques d'alguns elements i s'han incorporar noves fitxes. Cal destacar que la segona edició d'"Elements i recursos minerals: aplicacions i reciclatge" s'emmarca dins un context en què la Catalunya Central ha entrat a formar part de la Xarxa de Geoparc i la Xarxa Mundial de Geoparcs. 
 
Gràcies a la pràctica de presentar els continguts en forma de fitxes, els autors aconsegueixen transmetre un lligam entre la mineralogia de la matèria primera, les propietats, les aplicacions i els reciclatge de cada element, a fi d'entendre el cicle de vida d'aquests materials, des que neixen fins que moren o es reciclen. A més de presentar informació actualitzada, cada fitxa inclou un apartat de bibliografia i enllaços per tal de poder-ne saber més. 
 
El llibre pretén conscienciar el lector de la necessitat de fer un ús responsable i sostenible dels recursos geològics i trencar amb la sensació que es pot tenir que els minerals són només objectes per col·leccionar. 
 
"Elements i recursos minerals: aplicacions i reciclatge" se centra en el contingut del Museu de Geologia Valentí Masachs de Manresa (UPC), del qual n'és director Joaquim Sanz, i ha disposat de la participació de l'Institut d'Estudis Catalans i la Fundació Caixa Manresa. 
 
Aquesta segona edició ha estat possible gràcies a la col·laboració de diverses institucions, entitats i empreses destacades de la comarca: Òptica Soler, Iberpotash SA, Joieria Copèrnic, Magneto Marelli, Comercial Electrònica Manresa, Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, Col·legi l'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i Consell Comarcal del Bages.