Súria fa un simulacre de com actuar en cas d'inundació

Polítics i tècnics creen un comandament simulat per repassar com s'hauria d'actuar en cas d'emergència

Redacció
17 de maig del 2013
El municipi de Súria ha realitzat avui un simulacre de com caldria actuar en cas d'inundacions. Un equip format per representants polítics, personal de l'Ajuntament i cossos de seguretat (una quinzena de participants), ha format un comandament simulat que, des del consistori, ha anat seguint els passos que s'haurien de fer en cas d'inundació real del municipi. El simulacre s'ha dut a terme amb el suport del servei de Protecció Civil del Consell Comarcal, que ja ha coordinat el simulacre en altres municipis del Bages que també estrenaven Pla d'Actuació Municipal per inundacions.
 
En el simulacre es repassen les actuacions de coordinació i gestió que s'haurien de fer en cas d'emergència, per tenir clar com hauria d'actuar el consistori i com coordinar-se i comunicar-se amb cossos de seguretat, sanitaris, voluntaris, com evacuar la població afectada i posar en marxa centres d'acollida, etc.
 
El Consell Comarcal del Bages dóna suport tècnic als municipis en la redacció de plans d'actuació en cas d'emergència, en la realització de simulacres i jornades específiques de formació i en la pròpia gestió de l'emergència. 
Arxivat a