Cellers del Bages i restauradors de la Cerdanya, de la mà

Redacció
16 de maig del 2013
Un moment de la jornada, aquest dimecres al Golf Fontanals.
Un moment de la jornada, aquest dimecres al Golf Fontanals. | N-Briefing
Un moment de la jornada, aquest dimecres al Golf Fontanals. Foto: N-Briefing

La jornada entre cellers del Bages i restauradors de la Cerdanya va concloure amb èxit, després que més de 50 persones no faltessin a la jornada de presentació dels vins de la DO Pla de Bages a la comarca pirinenca. 
 
L'agraïment per part de Valentí Roqueta, com a president del Consell Regulador i el fet de resumir en 5 minuts que les dues comarques han mantingut des de fa molts anys una molt bona relació comercial, va donar pas a una interessant conferència de Josep Vilella, membre del col·lectiu gastronòmic "5 a taula", que juntament amb Josep M. Sanclimens, van fer gaudir al públic assistent. Josep Vilella va ressaltar la importància de la identitat en la cultura gastronòmica, com a tret diferenciador, posant en valor la personalitat de la terra, l'entorn i el patrimoni agroalimentari. Vilella recomanava fugir de la modernitat i de les imitacions, sense sentit ni gust. Recordem que tots els cinc membres del col·lectiu "5 a taula" són uns grans experts en gastronomia a nivell mundial. 
 
Seguidament es va procedir a la degustació dels vins que cada un dels cellers presents varen oferir. Els restauradors varen valorar molt positivament aquesta acció d'acostament, i que puguessin conèixer i conversar directament amb els elaboradors. El picapoll va ser la varietat estrella, i tots destacaven la personalitat que aquest vi manifesta. 
 
Malgrat la pluja, el camp de Golf de Fontanals va acollir aquesta jornada en un ambient bucòlic i distés, i cap a 2/4 de 9 del vespre es donava per finalitzada la sisena presentació d'unes accions de promoció de la DO Pla de Bages que el Consell Regulador organitza en comarques veïnes dirigides únicament als professionals de la gastronomia, amb la finalitat de fomentar la promoció dels productes de proximitat i la riquesa vinícola de les comarques d'interior.