Santpedor nomena el jutge de pau suplent

El ple de l'Ajuntament també va aprovar una moció de suport als corresponsals de Catalunya Ràdio i es va fer una repassada a la gestió de les regidories

Redacció
08 de maig del 2013
L'ajuntament de Santpedor ha aprovat el nomenament de Ramon Santamaria com a Jutge de Pau Substitut de la vila. L'acord s'ha pres durant el ple ordinari d'aquest mes de maig, celebrat ahir dimarts, i ha comptat amb els vots favorables de tots els grups municipals (ERC, PSC i CIU), exceptuant l'abstenció de SI. Ara caldrà trametre l'acord al Jutjat Degà de Manresa perquè l'elevi a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El nomenament del nou jutge és conseqüència del venciment del període de quatre anys del titular anterior.
 
La convocatòria per cobrir la plaça només va rebre la sol·licitud de Ramon Santamaria Cots, que s'ha convertit en l'adjudicatari d'aquesta responsabilitat després que s'hagi tancat el procés d'examen del currículum de l'únic candidat. El procediment establert a la Llei Orgànica del Poder Judicial atribueix al ple l'elecció del Jutge de Pau i del subsitut per majoria absoluta, condició que es va complir ahir amb els vots favorables de tots els regidors i l'abstenció d'un membre de la corporació, el regidor de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Des dels grups de l'oposició es va manifestar certa inconformitat amb el fet que el nou jutge substitut hagués format part d'una candidatura a les passades eleccions municipals. 
 
Moció de suport als corresponsals de Catalunya Ràdio
El ple també va donar suport, amb les abstencións dels regidors del grup municipal de CiU, a la moció que defensava el model de cobertura territorial de corresponsalies de Catalunya Ràdio, desaparegudes des de primers d'aquest mes arran d'un procés de restructuració impulsat per la gerència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Des dels grups de l'equip de govern, format per ERC i PSC, es va defensar la tesi que "la ràdio pública ha de tenir el major suport possible per part de les administracions" per tal de garantir la pluralitat: "l'única que garanteix tots els posicionaments", va asegurar l'alcalde accidental, Xavier Codina. 
 
Des de CiU es va criticar el to catastrofista d'alguna de les afirmacions de la moció que es va sotmetre a votació al ple. En aquest sentit, el cap de l'oposició, Francesc Xavier Claus, va dir que, malgrat estar d'acord "en el fons de l'esperit de la moció" consideraven "exagerat" que la restructuració "acabi amb un model d'èxit" i que la ràdio pública "quedi reduïda a la mínima expressió". Pel que fa a Solidaritat, Josep Boladeras, es va centrar en els aspectes econòmics i va criticar el fet "que s'hagi retallat a la ràdio pública a favor dels grups privats de comunicació". La moció concreta que, durant el 2012, les aportacions de la Generalitat als mitjans privats catalans va passar dels 6 als 9,4 milions d'euros. 
 
Finalment, el ple també va aprovar el conveni d'adhesió a la central de contractació del Consell Comarcal del Bages i es va modificar el reglament de subvencions a les instal·lacions esportives municipals, a partir del qual es fixen els col·lectius als quals l'ajuntament subvenciona part del cost de l'entrada a les piscines d'estiu perquè els empadronats i empadronades al municipi gaudeixin d'un preu inferior de les entrades a les instal·lacions. 
 
Primer ple sense Laura Vilagrà per baixa maternal
El d'aquest dimarts ha estat el primer ple municipal que no ha presidit l'alcaldessa Laura Vilagrà, que va ser mare d'una nena el passat 27 d'abril i es troba en situació de baixa masternal. Durant aquest període, serà el regidor Xavier Codina l'encarregat de desenvolupar les tasques d'alcalde accidental. 
 
Repàs a la gestió de les regidories
Els regidors de l'equip de govern van ser els encarregats de tancar la sessió donant compte de les gestions desenvolupades durant el darrer mes, entre els quals destaca l'anunci per part de la regidora de Joventut, Maria Jesús Caride, del fet que l'ajuntament ja disposa de la diagnosi prèvia necessària per a la redacció del Pla Local de Joventut, que podría estar enllestit abans d'acabar aquest any. Des de la regidoria de Planejament Urbanísitc, Marc Soler va avançar que durant la pròxima reunió de la Comissió d'Ubanisme de la Catalunya central, prevista pel 27 d'aquest mes, es podría donar el vist i plau definitiu al nou POUM, aprovat el gener passat. A nivell de Via Pública i Manteniment, Obres i Serveis Urbans, Xavier Codina va avançar que que les obres del camí de Vallbona avancen a bon ritme i que en breu s'iniciaran els treballs d'alfaltat.
Arxivat a