Acord entre pàrquing la Reforma i comerciants del centre històric

Eysa distribuirà tiquets gratuïts de 30 minuts d'aparcament als establiments

Redacció
07 de maig del 2013
L'empresa concessionària de l'aparcament de la Reforma, Eysa, distribuirà tiquets gratuïts de 30 minuts d'aparcament als comerciants del centre històric perquè aquests els reparteixin entre els seus clients. L'acord ha estat impulsat per l'Ajuntament de Manresa, dins dels programes de govern Vida al Centre Històric i de Millora de la Mobilitat.
 
Representants d'Eysa i de les associacions de comerciants del barri es van reunir convocats per l'Ajuntament amb el doble objectiu de revitalitzar el centre històric i de millorar la mobilitat de la ciutat. En el transcurs de la reunió, a la qual va assistir el regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit, es va arribar a l'acord que l'empresa concessionària Eysa distribuirà tiquets gratuïts de 30 minuts al pàrquing de la Reforma als comerciants del nucli antic. Els tiquets, que no seran acumulables durant el mateix dia, seran repartits pels comerciants, com un obsequi, als seus clients.
 
L'acord assolit, a la vegada que vol promocionar l'ocupació dels pàrquings existents a la ciutat -com un mesura per descongestionar el trànsit- i avançar vers una mobilitat més sostenible, també persegueix incentivar que els comerciants promocionin els seus establiments.
 
L'acció començarà aquest mes de maig i tindrà una durada de 2 mesos. Després d'aquest període els comerciants es comprometen a repartir tiquets del 20% de descompte del pàrquing als seus clients. Tanmateix un cop passat un mes i mig des de l'inici de la campanya es tornarà a fer una reunió conjunta per tal de valorar com ha anat la campanya i decidir com es pot continuar.
 
Aquesta actuació, que s'emmarca dins els acords que l'Ajuntament i Eysa van signar el mes d'agost de 2012 per donar vida al centre històric de Manresa, compta amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants Urgell, Associació de Botiguers Carrer Nou, Associació de Comerciants Born-La Plana i Associació de Comerciants dels Carrers Sobrerroca, Plaça Major i Sant Miquel.