ICV lamenta l'ús del tema de la mesquita per crear malestar

Lluís Cano mostra el seu descontent per la gestió de CiU davant la proposta de fer un canvi d'ubicació del centre de culte

Redacció
07 de maig del 2013
ICV Manresa condemna que una vegada més PxC, hagi aprofitat en els darrers dies la mesquita de l'Aranya per treure'n rèdit polític i abonar un discurs racista i xenòfob. El coordinador local dels ecosocialistes a Manresa, Lluís Cano, després d'haver mantingut contacte amb la comunitat islàmica de l'Aranya, creu que el que "per a alguns partits polítics és un problema que a l'entrada de Manresa hi hagi una mesquita, hauria de ser motiu d'orgull la convivència, cohesió i entesa existent amb l'Associació de Veïns de les Escodines i la resta de confessions religioses". 
 
Cano expressa que "certament existeix una irregularitat, i és l'Ajuntament qui l'ha de resoldre adequant la normativa, ara bé, amb cautela i serenor". ICV Manresa no entén com en el moment de crisi actual la proposta del govern municipal sigui un canvi en l'espai físic de l'Aranya, i encara menys quan la comunitat islàmica ha fet arribar un escrit a l'Ajuntament declarant la seva intenció de quedar-se i la seva total disposició a fer front de les despeses ocasionades per adequar l'espai a la normativa municipal.
 
Cano lamenta a més, que amb la gestió duta a terme per part del govern sobre aquest tema s'estiguin "creant problemes inexistents tot donant espai a forces polítiques antidemocràtiques que utilitzen un discurs racista, xenòfob i populista per guanyar vots". Així mateix Cano emplaça al govern "tal com s'ha compromès en diverses ocasions per Ple combatre des de l'arrel els discursos racistes i xenòfobs, i afrontar determinades qüestions amb major sensibilitat social".