Difonent eines per millorar l'accés al mercat de treball

Redacció
07 de maig del 2013
Sessió formativa per als associats del CETIM.
Sessió formativa per als associats del CETIM. | PIMEC
Sessió formativa per als associats del CETIM. Foto: PIMEC

El Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, amb la col·laboració de PIMEC Catalunya Central, han organitzat una sessió formativa pels seus col·legiats amb l'objectiu de donar a conèixer instruments per millorar el seu accés al mercat de treball i els canvis que exigeix a les persones en procés de recerca activa. Els temes que s'han tractat són l'adaptació, l'aprenentatge continu, la capacitat de resiliència i la proactivitat a través de l'anàlisi dels recursos i les eines de recerca de feina.
 
El canvi del paradigma de selecció de personal i la importància de les competències fa necessari l'adaptació de les eines de recerca al perfil professional, sobretot a l'hora de redactar el currículum i la carta de presentació, tenint en compte les novetats que ens ofereix l'era digital, com per exemple el videocurrículum o les infografies.
 
La vintena de col·legiats que van participar en aquest taller van tenir l'oportunitat d'aprofundir en l'ús de les webs de recerca de feina i les xarxes socials professionals com a vies d'accés al mercat de treball, destacant la importància de la marca personal i la reputació digital en l'ús de les webs 2.0. Els assistents al taller van rebre assessorament sobre com afrontar les entrevistes de selecció amb èxit i la importància de les habilitats comunicatives, així com dels recursos existents per fer recerca de feina a Europa i altres països. 
 
Per tancar la sessió s'ha ofert informació sobre les condicions i els recursos existents per l'emprenedoria i la innovació com a sortida alternativa de la situació actual.