Didàctica primera caminada de Gaià per finançar un llibre

Sadurní Rovira
05 de maig del 2013
La visita ha passat per paratges de gran bellesa.
La visita ha passat per paratges de gran bellesa. | Sadurní Rovira
La visita ha passat per paratges de gran bellesa. Foto: Sadurní Rovira

99 persones han descobert in situ aquest diumenge al matí tot un món d'històries sobre vinyaires, monjos i bruixes, amb la primera sortida de Gaià camina x descobrir.
 
La caminada organitzada pels membres que des de fa 7 anys recullen informació per editar un llibre sobre la història de Gaià amb històries, costums i llegendes, han organitzat aquesta primera sortida circular de 10 kms de llargada que ha tingut el punt de sortida i arribada a Galera.
 
Durant el recorregut es visitaven un total de 16 punts d'interès, barraques, pous, tines, tombes, fonts i algun dels quals en explicacions detallades, com ha estat el cas de la vinya del Tiet, on s'ha parlat del món de la vinya; al serrat de l'àliga, on les bruixes han pres protagonisme o a l'església de sant Pere de la Roca on un monjo ha donat les explicacions. Tot i això també s'ha pogut veure a un pagès com feia anar la fanga.
 
La caminada que era gratuïta i cada participant s'havia de portat l'esmorzar, han fet que la durada de 4 hores hagin estat ben entretingudes i didàctiques. Les guardioles que es trobaven per recollir diners per fer possible l'edició del llibre han aconseguit 331,72 euros. Tothom satisfet i ja es parlava de dur a terme a no trigar altres sortides matinals.