La Seu estrena nous plafons informatius

Els quatre plafons instal·lats ofereixen informació del retaule de l'Esperit Sant, el de Sant Miquel i Sant Nicolau, el de Sant Marc i Sant Anià i el de la Santíssima Trinitat

Redacció
04 de maig del 2013
Col·locació d'un dels plafons a la Seu.
Col·locació d'un dels plafons a la Seu. | AjM
Col·locació d'un dels plafons a la Seu. Foto: AjM

L'Ajuntament de Manresa ha impulsat la instal·lació a la Seu de quatre nous plafons informatius per explicar els retaules gòtics de l'Esperit Sant, de Sant Miquel i Sant Nicolau, de Sant Marc i Sant Anià i de la Santíssima Trinitat. Aquesta actuació, que es va dur a terme dijous i preveu la col·locació d'un cinquè plafó per el retaule de Sant Antoni M. Claret, s'emmarca dins del projecte de senyalització del patrimoni cultural de la ciutat i de la millora de les visites turístiques al temple.
 
L'objectiu dels plafons és posar en relleu aquests retaules, que formen part del patrimoni artístic de la Seu i són unes peces d'un alt valor artístic i històric. Així, tant les persones que visiten la Seu amb interessos turístics i/o culturals com les persones que assisteixen al s actes litúrgics podran tenir un coneixement directe d'aquestes obres excepcionals.
 
Aquests plafons, que amplien la informació que fins ara s'oferia dels retaules amb referències als autors i als diferents estils, amb la significació històrica i artística de cadascun dels retaules i amb el detall de la iconografia de les diferents escenes, substitueixen altres rètols existents per donar uniformitat al format i assimilar-lo a la imatge del patrimoni cultural de la ciutat.
 
Aquesta actuació, que s'ha fet d'acord amb la parròquia de Santa Maria de la Seu, el Bisbat de Vic i l'Associació Amics de la Seu, i el suport de la Diputació de Barcelona, forma part del projecte de senyalització del patrimoni cultural de la ciutat i de la millora de les visites turístiques a la Seu que s'impulsa des de l'Ajuntament de Manresa de manera coordinada entre els serveis de turisme, c ultura i via pública. Així mateix la producció i col·locació dels plafons ha estat a càrrec de l'empresa Señales Girod, SL.