Divendres comença la Mostra de Teatre dels Instituts

La 24a edició s'inicia amb l'obra "Somni d'una nit d'estiu" a càrrec d'alumnes de l'Institut Pius Font i Quer

Redacció
01 de maig del 2013
Presentació de la 24a Mostra de Teatre dels Instituts.
Presentació de la 24a Mostra de Teatre dels Instituts. | AMPA Guillem Catà
Presentació de la 24a Mostra de Teatre dels Instituts. Foto: AMPA Guillem Catà

El proper divendres dia 3 de maig es dóna el tret de sortida a la Mostra de Teatre dels Instituts de Secundària de Manresa amb l'obra "Somni d'una nit d'estiu" de l'Institut Pius Font i Quer, dirigida per Ada Andrés, a les 20.30 al Teatre Conservatori.
 
Aquesta és una activitat extraescolar que organitzen les AMPA de l'Institut Pius Font i Quer, de l'Institut Lacetània i de l'Institut Guillem Catà de Manresa i que acabarà amb la representació de les obres treballades al llarg del curs, al Teatre Conservatori, totes elles a les 20.30. Les següents dates previstes són el 17 de maig amb una adaptació de les T de Teatre a càrrec dels alumnes de l'Institut Lacetània, i el 31 de maig amb l'alumnat de l'Institut Guillem Catà amb esquetxs de les Teresines, S.A. ambdues dirigides per Alicia Puertas.
 
Tal com diu Teresa Torra, directora del Pius Font i Quer, "aquesta és una activitat del tot consolidada a la ciutat de Manresa com demostra la seva trajectòria en aquests 24 anys i que promou entre els alumnes, més enllà de competències teatrals, els valors del treball en equip, els respecte i la responsabilitat". D'acord amb Teresa Torra, Alicia Puertas afegeix que per ella és més important primer formar a persones, que no pas actrius o actors. Aprofita per donar les gràcies a l'Ajuntament de Manresa i a Manresa d'Equipaments Escèniques pel suport que han mostrat, sobretot, en aquests darrers dos anys quan la Diputació va haver de prescindir d'aquesta activitat pel context econòmic en el què ens trobem.
 
Valentí Oviedo, gerent de MEES, coincideix en la importància de promoure les activitats d'arts escèniques entre els joves de la ciutat per fer arribar els valors de la cultura, valors que "havien quedat enrere i que ara que tornem al punt 0 per la situació econòmica que vivim, és hora de tornar a recordar " . I en el mateix sentit, el regidor d'ensenyament i universitats de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet, ha manifestat que, "malgrat les dificultats econòmiques que estem vivint, com Ajuntament entenem que aquesta és una activitat fora del marc acadèmic molt valuosa pels alumnes i expressa la voluntat de poder seguir treballant conjuntament amb les AMPA de Secundària i MEES per mantenir-la".
 
Destaca l'esforç i perseverança dels centres educatius i sobretot les AMPA per no prescindir d'aquesta activitat i haver aconseguit mantenir-la.