Els Nens Cantors de Viena satisfan les expectatives

En la recta final del concert, el cor van cantar en català la cançó de Lluís Llach "Que tinguem sort!"

per Redacció, 28 d'abril de 2013 a les 10:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Nens Cantors de Viena cantant a Sant Benet de Bages. Foto: Josep Torradas

Totes les expectatives que s'havien posat en l'actuació del cor Nens Cantors de Viena, aquest dissabte al vespre al Monestir de Sant Benet van quedar superades. Les 500 persones que es van aplegar per escoltar aquest concert benèfic de l'aula socioeducativa del municipi van comprovar el nivell d'aquest de prestigi internacional nascut al segle XV. Un dels moments més àlgids va ser quan ja, en la recta final del concert, el cor van cantar en català la coneguda cançó de Lluís Llach "Que tinguem sort!".
 
L'organització del concert va ser conjunta entre l'Ajuntament de Sant Fruitós i l'Escola Paidos, que porta a terme el projecte europeu Comenius amb l'escola austríaca que acull aquest cor. El públic, que es va entusiasmar amb l'actuació, va premiar amb llargs aplaudiments als Nens Cantors de Viena i al seu director Kerem Sezen, que van oferir un repertori molt variat amb peces que van anar des de Brahms a Billy Joel passant per Mozart, Strauss, Haydn, etc.
 
La presentació del cor i les cançons va anar a càrrec del periodista i musicòleg Joan Vives. Previ a l'actuació també va dirigir unes paraules al públic el director de l'escola Markus Blauensteiner i el director del cor Kerem Sezen.
 
Sobre el projecte Comenius
La relació entre Sant Fruitós de Bages i aquest cor neix del projecte Comenius que l'escola Paidos desenvolupa amb els alumnes de secundària de l'escola de Viena que acull també aquest cor infantil. A través d'aquest projecte els alumnes dels dos centres aprofundeixen en el treball en l'esport i la música i intercanvien experiències. Els objectius del programa són millorar el nivell d'anglès dels alumnes, fomentar l'ús de les noves tecnologies com a eina de comunicació entre els dos centres, i implicar entitats locals en el projecte.

 

Participació