Memòria.cat inclou àudios de Pere Armengou

Es tracta de l'arquitecte municipal de Manresa i de Sant Fruitós de Bages durant la República

per Redacció , 24 d'abril de 2013 a les 12:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pere Armengou, arquitecte municipal de Manresa i de Sant Fruitós de Bages durant la República. Foto: Família de P. Armengou

L'Associació Memòria i Història de Manresa ha afegit al seu web www.memoria.cat la reproducció d'un àudio d'una entrevista que l'arquitecte manresà Joaquim Garcia Comas va realitzar el 19 de juliol de 1984 a Pere Armengou i Torra (1905-1991), arquitecte municipal de Manresa i de Sant Fruitós de Bages durant la República.
 
L'entrevista, que es va gravar en casset, té una durada d'una hora i mitja i tracta de la trajectòria de Pere Armengou i les seves intervencions i obres més remarcables, entre les quals destaquen l'aprovació del pla de l'Eixample, la piscina municipal, el Grup Escolar Renaixença de Manresa -equipament que assumeix els principis de l'arquitectura moderna que fomentava el prestigiós moviment anomenat GATCPAC-, el salvament de la Seu i l'escola del Bosquet, a Sant Fruitós de Bages.
 
L'apartat amb l'àudio i les dades biogràfiques de Pere Armengou es poden consultar en aquest enllaç

 

Participació