«Pres tu, pres jo» i òpera per començar Sant Jordi a Súria

Redacció
22 d'abril del 2013
Presentació del llibre 'Pres tu, pres jo', de Ramon Cabana.
Presentació del llibre 'Pres tu, pres jo', de Ramon Cabana. | AjSú
Presentació del llibre 'Pres tu, pres jo', de Ramon Cabana. Foto: AjSú

Súria va iniciar dijous passat, 18 d'abril, el programa d'actes de Sant Jordi amb la presentació del llibre "Pres tu, pres jo", de Ramon Cabana, i un recital d'òpera a l'Escola Municipal de Música. La presentació del llibre de Ramon Cabana va aplegar una quarantena de persones a la Biblioteca Pública, en la primera de les tres presentacions del cicle "Per Sant Jordi, llibres de casa".
 
"Pres tu, pres jo" és un llibre que recull les experiències de l'autor com a voluntari en un centre penitenciari. Ramon Cabana, professor de l'institut Mig Món, va explicar que el títol intenta fer un paral·lelisme entre les persones que estan privades de llibertat física i les que són presoneres dels seus prejudicis i pors interiors.
 
Segons Ramon Cabana, la presó és una realitat que "no és tan lluny com de vegades ens pensem". Per a l'autor, es tracta d'un món que ofereix una gran riquesa humana, en el qual es viuen "situacions dures", exemples de solidaritat i experiències colpidores "fins a les últimes conseqüències".
 
En la presentació del llibre, Cabana va parlar sobre la relació amb els interns i amb els funcionaris de presons. Segons l'autor, els voluntaris poden jugar un paper important en la reinserció de les persones empresonades perquè esdevenen un nexe de connexió amb la societat a la qual s'han de reintegrar.
 
L'acte va començar amb unes paraules de la regidora de Cultura, Ana Pérez, sobre la celebració de Sant Jordi a Súria, que enguany tornarà a ser "la festa de la cultura al carrer".
 
El recital d'òpera celebrat a l'Escola Municipal de Música va ser a càrrec de Cecília Rodríguez (soprano) i Josep Ramon Olivé (baríton), amb acompanyament musical de Jesús López (piano). Els intèrprets van oferir duets operístics de Mozart, Verdi, Donizetti i Rossini, que van ser molt aplaudits pel públic assistent.
 
El concert formava part del cicle d'actuacions que l'Escola Municipal de Música està desenvolupant durant aquest curs 2012-13, amb la participació de Joventuts Musicals, la Xarxa de Músiques a Catalunya i la Diputació de Barcelona, i el patrocini de l'Ajuntament de Súria.
Arxivat a