La plataforma de suport al Quimet ja té 700 signatures

Les presentarà aquest dilluns a l'Ajuntament conscients que "no serviran de res" però que al menys els permetrà el "dret al pataleo"

per Pere Fontanals , 21 d'abril de 2013 a les 14:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Concentració aquest diumenge al migdia al Quiosc del Quimet. Foto: Pere Fontanals

La plataforma de suport al Quiosc del Quimet ha fet servir les xarxes socials per convocar aquest diumenge al migdia la ciutadania davant de l'històric establiment del Passeig per protestar contra el canvi de gestor que tindrà a partir d'aquesta diada de Sant Jordi. El quiosc empaperat amb el manifest elaborat per a l'ocasió, dues taules de càmping per recollir les signatures i quatre més de bar per generar caliu han fet que la gent que passejava i la que havia anat expressament a la concentració es barregessin a l'hora de signar a favor que el quiosc del Quimet torni a la família Garcia.
 
Les signatures, que aquest diumenge al migdia ja superaven les 700, es presentaran a l'Ajuntament de Manresa, convençuts que "no serviran de res" però que al menys els permetrà el "dret al pataleo", en paraules de Carles Ortega. Les bases del concurs que va fer que la família Garcia perdés l'explotació del Quimet "no valoren ni la història, ni l'experiència, ni la tradició", només "el fet econòmic". "El Quimet", segueix Ortega, "va fidelitzar una clientela, amb públic singular, que en alguns casos contempla avis, pares i fills". L'esperit del Quimet "desapareix" amb aquest canvi d'empresa explotadora.
 
Cal recordar que el passat dilluns es van obrir les pliques del concurs per a la concessió dels quioscos del Passeig Pere III i el Quiosc del Quimet, l'únic dels quatre quioscos per al qual s'havia presentat més d'una candidatura, va anar a parar a una proposta de l'empresa que gestiona el Turó de la Torre, que havia ofert un total de 21.000 euros, 1.000 euros més que la candidatura de l'empresa dels Garcia que històricament l'havia regentat, posant fi a prop de 80 anys d'història. 

 

Participació