El PSC dóna suport a la Balconada sobre l'ús del solar de l'hospital

Els socialistes col·laboraran "sense apriorismes, amb totes les parts implicades" per tal d'arribar a un consens sobre l'ús de la fàbrica de l'Aranya

Redacció
17 d'abril del 2013
El PSC de Manresa ha emès un comunicat en que manifesta el seu total suport a la postura oficial de l'Associació de Veïns de la Balconada en relació a l'ús futur que cal donar al solar que hi ha al davant de l'Hospital General de Manresa.
 
Tanmateix, el fet que el Govern Municipal de l'Ajuntament de Manresa ja hagi posat aquest solar com una "possible" ubicació de la mesquita que actualment hi ha a la Fàbrica de l'Aranya no és, en opinió del PSC, una bona manera d'iniciar el procés que el tinent d'alcalde Antoni Llobet ha anunciat per trobar un consens polític i ciutadà sobre els usos futurs de la fàbrica.
 
Si l'objectiu del Govern Municipal és, com ha dit Llobet, "plantejar el futur d'aquest edifici de forma oberta, i sense plantejaments inicials", el PSC creu que no ha estat gens encertat començar el debat en base a l'apriorisme d'un possible trasllat de la mesquita i més encara, d'un possible trasllat a un altre barri de la ciutat.
 
Tot i que Llobet ha volgut aclarir que "en aquest moment no es por parlar d'altres ubicacions a la ciutat per a aquest ús religiós perquè encara hem de definir quin futur volem per a la fàbrica i quins usos ha de tenir", des del PSC consideren més que justificat el desencís manifestat per l'AVV de la Balconada que es va haver d'assabentar de tot aquest afer pels mitjans de comunicació.
 
El PSC de Manresa fa seva la totalitat del contingut i, sobretot, el to constructiu del comunicat de l'AVV, especialment pel que fa a l'advertiment de l'entitat veïnal sobre que temes com aquest no es poden portar amb "una gestió opaca, confusa o manipuladora" perquè això representa "un gran perill per a l'exemplar convivència de la que tots ens hem dotat".
 
Finalment, el PSC de Manresa manifesta la seva voluntat de participar activament a la comissió proposada pel Govern Municipal "amb esperit de sincera col·laboració però sense apriorismes amb totes les parts implicades per tal d'arribar a un consens. Un consens que s'ha d'aconseguir ampliar al màxim nombre d'entitats de la ciutat".
 
El PSC recorda que la situació actual de convivència interreligiosa a Manresa ha estat des de fa 10 anys model per a altres municipis del país, i és un bé molt preuat que s'ha basat sempre en un diàleg permanent entre les institucions locals i entre les mateixes comunitats religioses, amb un treball en xarxa que ha estat "una vacuna contra el populisme d'alguns que utilitzen qualsevol excusa per fer la demagògia més barroera i per difondre la seva ideologia més xenòfoba i racista".