El govern buscarà consens per a la fàbrica de l'Aranya

Antoni Llobet anuncia la creació d'una comissió formada pels grups municipals per definir el futur d'aquest sector del centre històric

Redacció
17 d'abril del 2013
La mesquita ocupa el primer pis de l'edifici de l'antiga fàbrica de l'Aranya.
La mesquita ocupa el primer pis de l'edifici de l'antiga fàbrica de l'Aranya. | Pere Fontanals
Fàbrica de l'Aranya, en una imatge de fa un mes. Foto: Pere Fontanals

El portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, ha anunciat avui que s'obrirà un procés de diàleg per trobar un consens polític i ciutadà sobre els usos de la fàbrica de l'Aranya i que, com a primer pas, es constituirà una comissió de treball formada pels grups municipals per definir el futur d'un espai en benefici de la revitalització d'aquest entorn del centre històric.
 
Llobet ha manifestat que "ara no estem posant res de nou sobre la taula, perquè fa anys que hi és i ve de lluny i s'ha d'intentar resoldre", en al·lusió al pla especial de millora d'aquest sector aprovat el 2001. En aquest sentit, ha anunciat que l'alcalde Valentí Junyent ha donat instruccions a l'equip de govern "perquè es treballi conjuntament, des del diàleg i la recerca del consens, per definir uns usos que ajudin a revitalitzar l'entorn".
 
El portaveu del govern ha explicat que "la nostra voluntat és plantejar el futur d'aquest edifici de forma oberta, sense plantejaments inicials" i ha afegit que esperem que "després de l'estiu la comissió pugui tenir una idea aproximada d'allò que volem fer".
 
Llobet ha volgut aclarir que "ens equivocarem si pensem que el debat obert és només de la regularització dels usos actuals, perquè el tema central és la revitalització de la zona i el seu entorn", especialment tenint en compte que se situa en l'entrada més monumental a la ciutat.
 
El regidor ha explicat que la fàbrica de l'Aranya és un espai de 3.400 m2, una part dels quals són utilitzats per la comunitat islàmica. En aquest sentit, Llobet ha explicat que "en aquest moment no es por parlar de d'altres ubicacions a la ciutat per a aquest ús religiós perquè encara hem de d efinir quin futur volem per a la fàbrica i quins usos ha de tenir".
 
En aquest sentit, el regidor ha dit que "valorem positivament la reacció, la voluntat de serenitat i el posicionament de l'Associació de Veïns de la Balconada", els quals tenen el nostre compromís que "en el futur no es farà res ni allà ni enlloc que no sigui el fruït del diàleg i el consens".